Al jaren probeert men minder afhankelijk te zijn van niet-duurzame middelen zoals gas. Een manier om dat te doen is om gas-vrij te wonen. Veel mensen denken dat het onmogelijk is om gas-vrij te leven, maar een warmtepomp zal dit probleem kunnen oplossen. Nu is gas-vrij leven voor iedereen haalbaar. In dit artikel ga ik je overhalen om ook een warmtepomp te installeren in jouw huis, zodat jij ook eindelijk ook gas-vrij kan bestaan. Lees snel onderstaande drie redenen om nú te investeren in een warmtepomp!

1. Duurzame energievoorziening

Door vernieuwde interesse in duurzaamheid, is de warmtepomptechnologie in relatief korte tijd enorm ontwikkeld. Daardoor zijn warmtepompen veel efficiënter en energiezuiniger dan andere dergelijke energiesystemen. Bovendien stoot een warmtepomp vrijwel geen schadelijke stoffen uit, vergeleken met andere meer traditionele leveringen van energie. Warmtepompsystemen gebruiken vaak al bestaande warmtebronnen, zoals de omgevingslucht, warmte van de grond of zelfs grond water. Hierdoor kan, volgens Milieu Centraal in een voldoende geïsoleerde huis met een warmtepomp die warmte genegeerd op lucht, wel tot 700 kilo minder CO2 uitstoten vergeleken met HR-ketel die warmte gegenereerd op basis van gas. Het is zelfs mogelijk om jouw hele woning te verwarmen met een warmtepomp, waardoor het mogelijk wordt om CO2-neutraal te wonen! 

2. Niet meer gas-afhankelijk

De overheid gaat mensen steeds meer stimuleren om duurzame energie te gebruiken. Dit is ook de reden waarom de energieprijzen verwachting is dat ze gaan stijgen. Bovendien, zullen de gasprijzen altijd blijven variëren. Daarentegen zullen duurzaam stoffen altijd in overvloed bestaan, waardoor de prijs ook niet veel zal variëren. Eindelijk zul je niet langer afhankelijk zijn van wat de wereldeconomie doet met gas prijzen. Ook hoef je je geen zorgen meer te maken over een eventuele gaslek!

3. Meer waarde op de lange termijn 

Doordat een warmtepomp duurzamer is dan andere manieren van warmtevoorziening van jouw woning, zal het je veel waarde brengen op de lange termijn. Ten eerste zal je maandelijkse energiekosten significant dalen. Ten tweede, zoals al eerder vernoemd, zal het bijdragen aan een beter klimaat en wereld. En ten slotte, zal het de waarde van uw woning doen stijgen. Een warmtepomp kan uw woning wel tot 2 energielabels laten stijgen, terwijl de kosten voor energie laag blijven. Zou jij je woning toch in de toekomst verkopen, verkoop je dus met méér waarde!

Meer tips? Kijk hier.