Je huis wil je natuurlijk zo mooi en gezellig mogelijk maken. Een vloer van pvc kan hierbij helpen. Deze vloer heeft namelijk veel voordelen en is perfect voor een woning. Benieuwd naar de redenen waarom een pvc vloer ideaal is voor je woning? Lees het hier!

Pvc heeft een lange levensduur


Een pvc vloer kan lang meegaan zo ongeveer 20/30 jaar, dat wil je toch? Hoe hoger de kwaliteit hoe langer de vloer mee zal gaan. Deze vloeren zijn duurzaam, dit komt omdat het materiaal van pvc recyclebaar is en op een milieuvriendelijke manier gemaakt wordt. Door de toplaag van deze vloeren bepalen hoelang de vloer meegaat.

Pvc vloeren van Martijn de Wit kunnen makkelijk in de keuken worden gelegd, omdat ze water dicht zijn en vlekjes en water makkelijk schoon te krijgen is. Dat is fijn omdat je vloer moeilijker kapot zal gaan en dus nog langer mee zal blijven gaan.

Wanneer er een stuk van de vloer beschadigd is kan dit makkelijk vervangen worden of hersteld worden. Dat is erg fijn want dat betekent dat je geen hele nieuwe vloer hoeft neer te leggen.

De hygiëne van pvc


Het schoonhouden van deze ondergrond is erg makkelijk. Je hoeft eigenlijk alleen stof te zuigen en te dweilen. Dat is natuurlijk ideaal, want je wilt niet te veel tijd besteden aan je vloer als die al ligt. Om je vloer zo hygiënisch mogelijk te houden zijn er wel een paar dingen waar je op moet letten. Je wilt niet dat er vlekken in je vloer trekken haal daarom zo snel mogelijk een vlek weg als je iets knoeit.

Pvc vloeren hebben een speciale top laag die de vloer beschermt gebruik daarom geen schuurmiddel, was, zeep of polish want dit kan de toplaag beschadigen en vuil aantrekken. Pvc vloer zit vastgelijmd aan de ondervloer, gebruik daarom geen hete luchten op deze vloer zoals een stoomreiniger want hierdoor kan de vloer loslaten. Dit zijn de enige dingen waar je eigenlijk op moet letten bij een pvc vloer, superhandige vloer toch?

Pvc met vloerverwarming


Vloerverwarming en pvc vloeren gaan goed samen, je bespaart zelfs energie met deze vloer. Dit komt omdat pvc vloeren warmtegeleidend is, warmte kan namelijk goed door deze vloer heen. Doordat de warmte goed door de vloer heen komt hoef je de verwarming minder hoog te zetten omdat deze goed blijft hangen in je woning. Pvc vloeren voelen dan ook warmer en comfortabeler aan dan een andere vloer zoals hout.

Nog een voordeel van deze vloer is dat ze goed geluiden dempen en je buren er minder last van zullen hebben of je huisgenoten wanneer je vroeg uit bed moet. Ook kan de vloer tegen vocht wat betekent dat deze vloer prima in een keuken of badkamer gelegd kan worden.  Een pvc vloer heeft dus veel voordelen en is ideaal voor een woonhuis. Het is makkelijk te onderhouden, kan met vloerverwarming en kan overal door het huis gelegd worden. Heb je nog meer inspiratie nodig? Lees hier een ander blog!