Twijfel je om een aanhangwagen te kopen? Een aanhangwagen is natuurlijk erg handig om te hebben, maar hoe vaak zou je hem nou eigenlijk gebruiken? Waarschijnlijk vaker dan dat je misschien gedacht zou hebben. Er zijn tal van situaties te bedenken waarbij een aanhangwagen goed van pas komt. Een aanhangwagen huren is natuurlijk ook mogelijk, maar meestal is kopen een betere investering. Hieronder hebben we drie situaties op een rijtje gezet waarin een aanhangwagen erg handig is.

Waarvoor gebruik je een aanhangwagen?

Veel mensen twijfelen over het kopen van een aanhangwagen, vooral particuliere hebben hun twijfels hoe vaak zo’n aanhanger nou eigenlijk gebruikt wordt. Voor bedrijven is het vaak zeker dat een aanhangwagen bijna dagelijks gebruikt wordt, maar hoe zit dat bij particulieren? Hieronder 3 herkenbare situaties waarin het handig is om een aanhangwagen beschikbaar te hebben.

Tuinonderhoud

Is het nodig om je tuin opnieuw in te richten? Een aanhangwagen is natuurlijk enorm handig om te gebruiken bij je tuinverbouwing. Tuinafval kan gemakkelijk naar de vuilstort vervoerd worden en nieuwe tuinmaterialen, zoals tegels, planten of hout, kan zonder moeite opgehaald worden. Ook als je een grote tuin hebt die regelmatig onderhoud nodig heeft is het handig om over een aanhangwagen te beschikken. Zo kan je het tuinafval direct in de aanhanger gooien om vervolgens af te voeren naar de vuilstort.

Verhuizing

Ga je binnenkort verhuizen? Dan moeten er enorm veel spullen overgeplaatst worden. Een verhuiswagen huren is een optie, maar kost vaak onnodig veel geld. Als je een aanhangwagen voor de deur hebt staan, dan kan je gemakkelijk zelf de verhuisdozen vervoeren zonder extra kosten.

Verbouwen

Staat er een verbouwing in de planning? Ook dan komt een aanhangwagen van pas. Bij een verbouwing komt altijd meer puin en sloopafval kijken dan dat je in eerste instantie had gedacht. Een aanhangwagen biedt de ideale oplossing om al dit bouwafval zelf naar de gemeentewerf te vervoeren. Dit bespaart je weer op het huren van een aanhangwagen of een bouwcontainer.

Hapert: Marktleider van de Benelux

Twijfel je nog over het merk aanhangwagen? Dan is ons advies om te kiezen voor Hapert. Dit Nederlandse merk is marktleider in de Benelux op het gebied van lichte aanhangwagens. Zo weet je zeker dat je een robuuste, duurzame, stabiele en stevige aanhangwagen koopt. Bekijk hier alle aanhangwagens van Hapert.