Wanneer de tuin weer begint te kleuren en de eerste zonnestralen je gezicht verwarmen, is het tijd om aan de slag te gaan. Je tuin weer op orde brengen kan best een flinke klus zijn, maar met onze tips ben je er zo doorheen! We geven je drie tips waarmee je direct aan de slag kunt: iedere tuinliefhebber kan hier wat mee.

Drainage

Zorg voor een goede Drainage: tuintegels kunnen snel verzakken wanneer het regent en er water blijft staan. Zorg daarom dat je tuin voldoende drainage heeft, zodat het water weg kan lopen.

Dit is vooral een probleem in tuinen met veel beplanting, maar ook tuinen met een grasveld kunnen hier last van hebben. Door een goede drainage te maken, voorkom je dat je tuin verzakt en zorg je ervoor dat het water weg kan lopen.

Gebruik tuinafval

Tuinafval is een ideale manier om je tuin weer op te frissen. Gebruik het afval om onkruid te wieden of beplanting mee te verzorgen. Dit is niet alleen erg handig maar zorgt er ook nog voor dat je tuin heel duurzaam wordt!

Nieuwe look

Geef je tuin een nieuwe look: tuintegels of meubilair kan bijvoorbeeld verkleuren door de zon of regen. Geef je tuin daarom af en toe een nieuwe look met tuincentrumproducten. Zo blijft je tuin er fris en fruitig uitzien!

Een alternatief is je bestaande producten een nieuwe lik verf geven. Op die manier kan je ook oude producten een tweede leven in blazen en ben je ook weer extra duurzaam!

Tuinplan

Zorg voor een tuinplan: voordat je aan de slag gaat met het opfrissen van je tuin, is het handig om even een tuinplan te maken. Zo weet je precies wat je wilt en hoeveel tijd en moeite je kwijt wilt zijn aan het opknappen van je tuin. Ook is dit erg handig om je budget voor op te stellen, zodat je weet waar je aan toe bent.

Wanneer je tuin weer helemaal op orde is, kun je met een gerust hart genieten van de lente- en zomerdagen. Heb jij nog aanvullende tips? Laat het ons dan weten in de comments!