Als je bezig bent met het bouwen van een nieuw huis of het kopen van een nieuwbouwhuis, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je alle noodzakelijke details niet over het hoofd ziet. Van apparaten tot veiligheidsvoorzieningen, er zijn verschillende dingen die je niet mag vergeten toe te voegen aan jouw nieuwe huis. Rookmelders zijn een essentieel item dat u niet over het hoofd mag zien, omdat ze u en uw gezin veilig kunnen houden. In deze blogpost bespreken we vier van de belangrijkste items die je moet toevoegen aan je lijstje bij het bouwen of kopen van een nieuw huis.

Rookmelders

Bij het bouwen van een nieuw huis zijn rookmelders een van de belangrijkste onderdelen. Rookmelders zijn een essentiële veiligheidsvoorziening die niet over het hoofd mag worden gezien. Ze kunnen levens redden in geval van brand door jou en je gezin te waarschuwen voor het gevaar, waardoor je kostbare tijd hebt om te evacueren en hulp in te roepen.

Rookmelders plaatsen kan het best op elke verdieping van je huis, en ook in de buurt van alle slaapplaatsen. Het is aan te raden de batterijen eens per maand, of minstens twee keer per jaar, te controleren om er zeker van te zijn dat ze goed werken. Het is ook belangrijk om de melders om de zes maanden te testen, om er zeker van te zijn dat ze naar behoren werken.

Bij het kiezen van de juiste rookmelder voor jouw huis moet je met een aantal zaken rekening houden. Eén daarvan is het type alarm. Traditionele melders worden gevoed door huishoudelijke stroom, terwijl modellen op batterijen gemak bieden en gemakkelijker te installeren zijn. Je kunt ook overwegen detectoren met foto-elektrische sensoren aan te schaffen, die smeulbranden sneller detecteren dan ionisatiemelders.

Een beveiligingssysteem

Een goed beveiligingssysteem geeft je de zekerheid dat jouw huis en bezittingen goed beveiligd zijn tegen indringers of mogelijke inbraken. Het biedt ook een beschermingslaag tegen mogelijke ongelukken die zich op je terrein kunnen voordoen. Een goed beveiligingssysteem moet 24/7 bewaking van je huis bieden, die toegankelijk is via een mobiele app of online portal. Zo kan jij je huis in de gaten houden terwijl je weg of op het werk bent, en waarschuwingen ontvangen als er iets misgaat. Je kunt ook bewegingssensoren gebruiken om beweging in de omgeving te detecteren en buitencamera’s om een oogje in het zeil te houden.

Brandblussers

Een brandblusser is een essentieel onderdeel van jouw nieuwe woning. Een brandblusser is de eerste verdedigingslinie tegen brand, dus het is belangrijk dat je er een hebt. Bij het bouwen van een nieuw huis is het belangrijk om ten minste één brandblusser in het ontwerp op te nemen. Er wordt aanbevolen dat een huis ten minste twee brandblussers heeft op twee verschillende plaatsen. Eén in de buurt van de keuken of het kookgedeelte, en de andere bij de ingang van het huis. Afhankelijk van de grootte van het huis, kan je extra brandblussers in andere kamers plaatsen.

EHBO-doos

Een goed gevulde verbanddoos kan tijd en moeite besparen in geval van nood. Het is belangrijk om je EHBO-doos toegankelijk en up-to-date te houden. Wanneer je jouw EHBO-doos samenstelt, zorg er dan voor dat je essentiële zaken zoals verband, gaas, plakband, een pincet, een schaar, antiseptische doekjes, alcoholdoekjes en waterstofperoxide in de doos opneemt.

Denk ook aan andere zaken zoals brandwondencrème, pads tegen insectensteken, cold packs en pijnstillers. Bovendien is het belangrijk dat je niet vergeet om alle artikelen te vervangen waarvan de vervaldatum is verstreken. Een verbanddoos bij de hand hebben is belangrijk voor elk huis, maar vooral voor huizen met jonge kinderen of oudere familieleden.

Naast de hierboven genoemde basisbenodigdheden is het ook aan te raden om artikelen mee te nemen die specifiek op hun behoeften zijn afgestemd.