Steeds meer huishoudens vervangen de oude verlichting voor nieuwe LED verlichting. Ga jij binnenkort ook je verlichting vervangen? Wij geven je 4 redenen om voor je nieuwe verlichting te kiezen voor LED.

1. Het is goedkoper

De laatste jaren is er binnen LED Verlichting een hoop veranderd. Daar waar LED vroeger nog duur was om te produceren, is dat vandaag de dag wel anders. LED verlichting is er in alle soorten en maten en dit is dan ook terug te zien in de productieprijzen. Het is nu niet eens meer duurder om LED te kopen, dus waarom zou je het dan laten liggen? Behalve de aanschafprijs is ook het energieverbruik van LED een stuk lager dan voor oudere verlichting. Dus zelfs als de aanschaf van LED iets duurder is dan andere verlichting, heb je dit er binnen de kortste keren alweer uit door een lager energieverbruik.

2. Het is beter voor het milieu

LED is een stuk duurzamer dan oude halogeen verlichting. Je zult zien dat je met een led spotje een stuk langer doet dan met eenzelfde spotje van halogeen. Doordat de producten allemaal langer meegaan, is er ook minder afval dat verwerkt moet worden. Hierdoor is LED een stuk beter voor het milieu. Voor veel mensen is dit een belangrijke reden om over te stappen naar LED verlichting. 

3. Beter voor de gezondheid

Ouder spaarlampen en TL licht heeft van nature een bepaalde frequentie. Bij de ene lichtbron is dat duidelijker te zien dan bij de andere, maar dit wordt ook wel flikkering van het licht genoemd. In sommige gevallen is de flikkering niet eens met het blote oog waarneembaar, maar toch is het slecht voor je gezondheid. Zo kan te lang in dit type licht zitten zorgen voor vervelende klachten zoals hoofdpijn. Met LED verlichting heb je hier geen last van, want deze verlichting is altijd flikkervrij!

4. Smart verlichting

Een aantal jaar geleden stond bij de productie van LED alles in teken van het verlagen van de productiekosten, zodat de consumentenprijs ook minder zou worden. Toen dit eenmaal was gelukt, is de focus met name gegaan naar het smart maken van de producten. De laatste jaren zien we een enorme groei in het aantal slimme apparaten, van thermostaten tot koelkasten en dus ook verlichting. Met smart LED verlichting is het mogelijk om vanaf afstand je licht te bedienen. Zo kun je het licht alvast aanzetten als jij bijna thuis bent, maar kun je ook vanaf de bank de verlichting dimmen naar een sfeervolle kleur. Dit soort leuke gadgets zijn de laatste jaren steeds populairder geworden en zijn voor een hoop mensen een goede reden om over te stappen op LED.