Wanneer er wordt gesproken over romantiek, is het ouderwetse beeld dat de jongen een geschenk geeft aan het meisje. Maar, het is 2023: deze ouderwetse stereotypen moeten doorbroken worden. Als vrouw kun je ook uitstekend een cadeautje geven aan je mannelijke date, partner of crush, maar daar introduceert wel gelijk het volgende probleem zich, want wat geef je eigenlijk aan een jongen? In dit blog inspireren we je met vier ideeën!

#1 Een knuffel

Alhoewel jongens natuurlijk enorm stoer zijn, laat liefde vaak hun zachte kant zien. Exact dit gebeurt wanneer je een jongen een knuffel geeft. Waar hij doorgaans misschien nooit met een knuffel slaapt, zal hij dit nu elke nacht doen met het idee dat de knuffel van jou afkomstig is. De knuffel hoeft echt niet heel groot te zijn: het is het symbool dat telt.

#2 Een kaartje

Hou jij niet van symbolische cadeautjes en vertel jij liever wat je daadwerkelijk vindt? Dan is een kaartje hier een uitstekend middel voor. Het is net wat persoonlijker dan een appje sturen, aangezien een kaartje altijd bewaard kan worden. In het kaartje vertel je precies wat je voor hem voelt en doe je direct een voorstel voor een komende date. Je mag best een beetje de romanticus uithangen, maar probeer het niet too much te doen, aangezien je je date niet wil afschrikken.

#3 Bloemen

Wat is er een mooier romantisch gebaar dan bloemen? Net als met vele andere cadeautjes, zien we vaak dat bloemen juist worden bezorgd door de jongen, maar veel jongens vinden het ook juist leuk om de ontvanger te zijn. Laat hun woonkamer ook eens gezellig kleuren. Wanneer jij bloemen bestellen wilt, is het goed om vooraf de symbolische betekenis te controleren: de hoeveelheid en de soort bloemen die je bestelt, kan wat anders betekenen dan dat jij wil communiceren.

#4 Een bierglas

Hoeft jouw gebaar niet per sé symbolisch te zijn voor liefde, maar wil jij je date simpelweg verrassen met een cadeau waar je hem blij mee kunt maken? Dan is het niet erg om toch een keer terug te vallen op de ouderwetse stereotypes: met een gepersonaliseerd bierglas maak je hem namelijk erg blij. Bij het volgende biertje dat hij opentrekt zal hij aan jou denken, waardoor het toch nog een beetje romantisch is.

Waar kies jij voor?

Valt jouw keuze op één van de hierboven genoemde cadeaus, of heb je toch iets anders bedacht?