Een schilderij aan de muur maakt elke woonkamer mooier. Maar het perfecte schilderij vinden is niet eenvoudig. Je hebt te maken met verschillende factoren als smaak, kosten voor de aankoop en hoe het schilderij in je kamer staat. Daar kun je dus wel wat hulp bij gebruiken! Daarom hebben wij de beste aanschaftips voor je op rij gezet.

1. Kies een passende stijl

Hoe een woonkamer ingericht is bepaald voor een groot deel ook de stijl voor het schilderij die je kiest. In een moderne woonkamer hang je natuurlijk ook moderne kunst. Het is de manier om van een schilderij die blikvanger te maken. Wat zorgt voor een huiselijke en ook persoonlijke sfeer. Kijk gerust eens op kunstveiling.nl voor de mooiste schilderijen.

2. Weet welke kleuren passen

Laat de accentkleuren van je woonkamer ook terugkomen in een schilderij. Dat zorgt ervoor dat alles tot een mooi geheel behoort. Waardoor het schilderij ook nog eens een echte blikvanger van de woonkamer zal worden.

3. Het juiste formaat

Een beetje afhankelijk van de ruimte die je hebt is het goed om een formaat vast te stellen voor het schilderij dat je zoekt. Een groot schilderij in de woonkamer is natuurlijk een echte blikvanger voor jezelf en bezoek. Maar ook kleine subtiele kunstwerken aan de muur doen het natuurlijk goed.

4. Kies vanuit je voorkeur

Natuurlijk moet je niet aan je smaak voorbij lopen. Als jij je goed voelt bij een keuze is dat zeker reden om het te overwegen. Een schilderij zal namelijk voortdurend je aandacht trekken en daar moet je dus echt tevreden over zijn. 

5. Kies een thema

Naast kleuren, vormen en formaten is een thema kiezen natuurlijk ook leuk. Dat geeft een goed beeld van je persoonlijkheid. Bij een thema kun je denken aan een element laten terugkomen in het schilderij. Dit kan de zee of het strand zijn. Maar ook elk ander element dat je voorkeur heeft. Zo kun je moderne schilderijen kopen, maar je kunt ook kiezen voor prachtige landschappen die op klassieke wijze geschilderd zijn.