Spiegels doen een hele hoop voor je interieur en er zijn verschillende redenen om spiegels in je interieur te hebben. Het mooie van spiegels is dat je niet alleen functioneel zijn voor bij het aankleden of het doen van je haar, maar ook veel andere voordelen bieden. 

1. Je interieur oogt ruimer

Ten eerste zorgen spiegels ervoor dat een ruimte groter lijkt dan deze in werkelijk is. Spiegels laten het lijken of de kamer verder doorloopt, terwijl je eigenlijk naar een muur staat te kijken. Je kunt op deze manier het beeld van je kamer ook bewust beïnvloeden. Als je bijvoorbeeld wilt dat de kamer hoger lijkt, dan kun je verticale spiegels gaan ophangen. Wil je bijvoorbeeld dat de kamer breder lijkt, dan moet je ervoor kiezen om horizontale spiegels op te gaan hangen. 

2. Stijlvol

Spiegels zijn verkrijgbaar in allerlei soorten, maten en vormen. Zo is er voor elke ruimte in je woning wel een passende spiegel te vinden. Een spiegel is natuurlijk handig, maar bovendien ook erg stijlvol. Kies bijvoorbeeld voor een Eric Kuster spiegel in je woonkamer of hal.

3. Reflecteert licht

Een ander voordeel van spiegels in je huis is dat de spiegel zorgt dat licht gereflecteerd wordt. Als je meer licht in je huis wilt, dan kun je de spiegel tegenover een raam zetten om zo te zorgen dat de spiegel het licht van buiten door de kamer reflecteert. 

4. Must have in je interieur

Spiegels geven naast meer diepte en meer licht ook nog eens een stijlvolle uitstraling aan je interieur. Dit is zeker het geval wanneer je bijvoorbeeld een wand maakt met verschillende spiegels, in bijvoorbeeld verschillende vormen. Of kies bijvoorbeeld een spiegel met een stijlvolle en artistieke lijst. Dit maakt de spiegel extra stijlvol en zorgt dat het een mooie toevoeging is op je inrichting. Een ander idee is om de spiegel in je woonkamer te combineren met een mooie plant. Spiegels zijn met veel andere items en accessoires te combineren. 

5. Minder last van een lelijke muur

Heb je last van lelijke muur of heb je een hoekje in je huis waarvan je gewoon niet weet wat je er mee moet? Dan is het ophangen van een mooie spiegel vaak een makkelijke oplossing voor dit probleem. Bij het uitkiezen van andere accessoires moet je vaak rekening houden met kleuren en vormen en of het überhaupt wel past, een spiegel is dan een makkelijke keuze. Een spiegel past eigenlijk altijd wel in je interieur. Ook zijn spiegels verkrijgbaar in allerlei kleuren, vormen en maten.