Misschien heb je het idee om een boxspring te gaan kopen. Waar je op slaapt is bepalend voor de kwaliteit van je nachtrust. Je wilt daarom goed weten wat voor jou de juiste keuze is. Boxspring kopen? Om je te helpen hebben we 5 tips voor het kopen van jouw perfecte boxspring opgesteld.

1. Houd rekening met de afmetingen van je matras

De boxspring moet even groot zijn als het matras wat erop ligt. Je wilt niet dat de boxspring te groot of juist te klein is zodat je matras er overheen valt. Meet daarom eerst je matras op, en kies een boxspring met dezelfde afmetingen. Ga je voor een breed tweepersoons boxspring of toch een twijfelaar? Kies wat het beste bij jou past.

2. Bedenk hoe hoog je bed moet worden

Meet een boxspring kun je je bed aanpassen naar de door jou gewenste hoogte. Je kunt een heel laag bed maken door een boxspring direct op de vloer te plaatsen of juist een heel hoog bed waar je makkelijk in- en uit stapt als je de boxspring plaatst op een onderstel. Vergeet niet ook rekening te houden met de hoogte van het matras. 

3. Standaard boxspring, of heb je een split boxspring nodig?

Normaliter bestaat een boxspring uit één stuk. Maar dat kan lastig zijn om de boxspring op zijn plek te krijgen als je in een huis woont met nauwe gangen en smalle trappen. Je kunt in dat geval ook een split boxspring kopen die uit twee delen bestaat waardoor het makkelijker te verplaatsen is. 

4. Welke boxspring past bij je bed frame?

Als je al een bedframe hebt, kies dan voor een boxspring die past bij je bed frame. Controleer of het bedframe daar stevig genoeg voor is en goed aansluit op de boxspring. Je kunt er trouwens ook voor kiezen om de boxspring direct op de vloer te plaatsen omdat je niet per se een bedframe nodig hebt met een boxspring.

5. Van welk materiaal moet de boxspring zijn gemaakt?

Als laatste kun je ook nog een keuze maken in de materialen waarvan de boxspring is gemaakt. Naast hout en metaal worden er ook stoffen voor onder andere de bekleding en als vulmiddel gebruikt. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor hypo allergene stoffen of stoffen van biologische of natuurlijke oorsprong.