Het inrichten van je woning is voor veel mensen de leukste bezigheid die er bestaat. Zodra de grote verbouwingen achter de rug zijn kun je je concentreren op de laatste details en je hart ophalen in de mooiste woonboulevards. Tegelijkertijd kan het ook een hele lastige klus zijn, zeker als je niet weet waar je moet beginnen en hoe je de inrichting van verschillende ruimtes naadloos op elkaar moet laten aansluiten. In dit artikel helpen we je daarom op weg. Hieronder volgen 5 tips voor een prachtige wooninrichting.

Tip 1: Kies allereerst de stijl

Begin bij het begin en kies daarom eerst de soort stijl die je in je woning wilt aanhouden. Modern of landelijk? Industrieel of groen en duurzaam? Door een specifieke stijl te kiezen kun je makkelijker toekomstige keuzes maken wat betreft je verdere wooninrichting.

Tip 2: Begin met online oriënteren

Nu je een stijl hebt gekozen, is het tijd om te gaan oriënteren. En waar kun je dit beter doen dan online? Althans, om mee te beginnen. Blok een paar uurtjes vrij en struin alle winkels van woonboulevards bij langs, inclusief de Blokker, de Xenos, de Action, noem maar op. Zo krijg je een goed beeld van wat er allemaal wordt aangeboden en kun je een lijst maken van dingen die je aanspreken.

Tip 3: Ga er op uit

Nu je je goed hebt kunnen oriënteren op internet is de volgende stap het bezoeken van de daadwerkelijke winkels. Pak je lijst erbij en struin de winkels af. Producten in het echt aanschouwen helpt je om een keus te maken of je het echt wilt aanschaffen of niet. Op foto’s ziet alles er immers vaak mooi uit.

Tip 4: Zorg dat je niets vergeet

Je hele huis direct mooi aankleden is een grote klus. Zo moet je alle ruimtes inrichten en met veel dingen rekening houden. Vergeet daarom de belangrijkste dingen niet. Kies voor goede zonwering, heel belangrijk op de warme zomerdagen! Je kunt bijvoorbeeld eens in het assortiment van M+N Projecten kijken naar de mogelijkheden. Ook wat betreft de minidecoraties moet je niets vergeten. Wees vooral niet bang dat je te veel meeneemt. Niemand wil een lege tafel of een lege muur in zijn of haar huis.

Tip 5: Bewaar de bonnetjes!

Onze laatste tip is het bewaren van de bonnetjes! Heel belangrijk, want tijdens het inrichten van je woning zal je ongetwijfeld tegen het feit aanlopen dat sommige decoraties toch niet zo mooi bij elkaar passen dan als je in het begin dacht. Natuurlijk is dit niet erg, want met een beetje mixen en afwisselen kom je vaak een heel eind. Blijkt toch dat je iets hebt meegenomen dat achteraf niet helemaal binnen je huis past? Geen nood, breng het retour met je bonnetje! Ook kun je het dan een beetje low budget houden. 

Dit waren de allerbelangrijkste tips voor een prachtige wooninrichting. We snappen dat er veel op je afkomt tijdens dit proces en hopen dat je daarom iets aan deze tips hebt! Maar nog het allerbelangrijkste tijdens het inrichten: geniet er van!