Je huis verkopen via een makelaar? Wij snappen dat dit een flinke stap is om te nemen. Daarom hebben wij 6 tips om je huis beter te verkopen op een rijtje gezet in dit uitgebreide artikel.

Tip 1: Zorg voor ruimte in huis

Je wilt natuurlijk dat de ruimtes in je huis zo groot mogelijk ogen op het moment dat er kijkers komen of er foto’s gemaakt worden. Daarom is het verstandig om “grote objecten” die je niet gebruikt tijdelijk ergens anders op te slaan. Een zolder met zonnebank of hometrainer lijkt natuurlijk veel kleiner dan een opgeruimde ruimte zonder deze objecten.

Tip 2: Kleine opknap klusjes

Heeft je huis kleine beschadigingen of is de verf op de muur verouderd? Dan kan het een groot verschil maken om een paar kleine opknap klusjes in huis te doen. Je hoeft echt geen vakman in te huren om het complete huis op te knappen. Enkel het zelf doen van quick wins kan een flink verschil maken. Bijvoorbeeld het verven van een vieze muur, repareren van een kapotte deurklink of het vervangen van een kapotte vloerplint. 

Tip 3: Zorg voor een opgeruimd huis

Als je je huis wilt verkopen is het nodig om je huis grondig op te ruimen. Zorg ervoor dat er geen rommel meer te zien is. Je wilt natuurlijk niet dat er rommel op de foto’s van de makelaar komt te staan. Niemand houdt van rommels, dus ook potentiële huizenkopers niet. 

Tip 4: Zorg voor rust in huis

Heb je kinderen of huisdieren? Dan kan het verstandig zijn om bij kijkers hen even tijdelijk bij iemand anders onder te brengen. Dit zorgt voor een veel rustiger sfeer in huis, wat zeker voor kijkers een stuk prettiger is.

Tip 5: Schoon huis

Opruimen alleen is niet genoeg om je huis beter te verkopen. Mensen houden van een schoon huis. Zorg daarom altijd voor een schoon huis op het moment dat je kijkers verwacht. Zorg er ook voor dat vieze geurtjes in huis verdwijnen. 

Tip 6: Rustige rondleiding

De rondleiding door het huis is enorm belangrijk om het huis te verkopen. Potentiële kopers vinden het fijn als er de tijd wordt genomen voor een uitgebreide rondleiding met een relaxte sfeer. Vertel tijdens de rondleiding niet te veel en wees enthousiast. Maar vergeet ook niet om het zakelijk te houden.