Allereerst zullen we je even uitleggen wat graszoden precies doen voor je tuin. Je bent net verhuisd en hebt een prachtig grote tuin. Graag wil je de tuin voorzien van wat groen om een mooi effect te creëren. Je kan ervoor kiezen om zelf gras te laten maaien, verschillende bodembedekkers uit te zoeken zoals hout of steen maar je kan ook voor graszoden kiezen. Graszoden zijn rollen gras die je gemakkelijk in de tuin kunt aanleggen wat zorgt dat je tuin een prachtig groen gazon krijgt. Welke voordelen zijn er nu eigenlijk te halen uit graszoden?

Gemak 

Gemak! Graszoden zijn gemakkelijk te leggen en moeten meestal binnen 24 uur gelegd worden. Allereerst moet je goed kijken waar je je gazon wilt hebben en berekenen hoeveel graszoden je nodig hebt. Zoek daarna vooral op wat de voorbereidingen zijn om de graszoden te leggen om het beste resultaat te creëren. Nadat je de graszoden hebt gelegd is het belangrijk om deze goed te onderhouden, door het gras te maaien. Maai de eerste keer alleen deze graszoden als deze volledig zijn aangegroeid, als je de hoek van de grasmat niet op kunt tillen is de grasmat aangegroeid. Je kan de graszoden wekelijks maaien, maar doe dit wel als het droog is want dat voorkomt verstoppingen in je machine! 

Het gehele jaar door

Het grote voordeel van graszoden is dat je ze het gehele jaar door kunt aanleggen. Hierbij moet je wel bedenken dat het logisch is dat het gras groener wordt als het grasveld wat meer zonlicht krijgt dus de periode mei tot en met oktober is de meest ideale tijd om je graszoden te leggen. Dit komt omdat de temperaturen beter zijn waardoor het gazon meer natuurlijk licht krijgt. Maar vergeet niet, in de winter kan je dit ook prima aanleggen alleen duurt het wat langer om je grasveld mooi te krijgen. Zelf gras zaaien kan ook, maar dit gaat om een wat langer proces en kan niet het gehele jaar door waardoor graszodenkopen.nl het meest voordelig is. 

Minder onkruid (!)

Heb je er wel eens bij stilgestaan dat je door het leggen van graszoden geen zorgen meer hoeft te maken over onkruid? Bij het zelf zaaien van je gazon verpest de onkruid vaak de uitstraling van het gazon en dat is zonde. Oke, onkruid kan nog altijd voorkomen maar de plantjes maken wel minder kans in een gazon dat is aangelegd met graszoden. De grote voordelen zijn nu wel benoemd, maar het verschil tussen zelf het gras zaaien en de graszoden is natuurlijk wel het prijskaartje. Als je hierbij alle voor en nadelen op een rijtje zet, is de keuze snel duidelijk. Je kan ook de hele tuin met stenen leggen, maar dan ben je duurder uit. Binnen de kortste keren een mooi en (zacht) gazon, waar je voor een langere periode van kunt genieten. Het onderhouden van het gazon is hierin wel belangrijk, maar dit spreekt voor zich. Stap over op graszoden en heb binnen de kortste keren een mooi gazon in je prachtige tuin.