Wanneer je jouw kamer opnieuw wilt gaan designen moet je een duidelijk plan van aanpak hebben. Wanneer je dit niet hebt, kan het zijn dat je het overzicht verliest en verkeerde keuzes maakt. Dit wil je natuurlijk te allen tijde vermijden. Het opnieuw designen van een kamer kost nou eenmaal veel tijd. Vooral het kiezen van de juiste betegeling is een hele opgave. Het plaatsen van tegels is erg arbeidsintensief en kost veel tijd. Om te voorkomen dat je spijt krijgt van de gekozen tegel hebben we in deze blog een aantal onmisbare tips verwerkt. Zo weet je zeker dat je niet het gehele proces opnieuw hoeft te doorlopen. Benieuwd? Lees dan snel verder. 

Bepaal eerst het budget 

De eerste stap is het bepalen voor het budget. Wanneer je een nieuw huisje hebt aangeschaft of simpelweg een oude kamer opnieuw wilt inrichten, moet je bekijken welk budget je hieraan kwijt kan in totaal. Tuurlijk kan het zijn dat het soms anders afloopt met de kosten dan gedacht, maar het is toch belangrijk om een soort indicatie te hebben. Wanneer je weet hoeveel je aan jouw nieuwe design kan spenderen, kun je kijken hoeveel van dit budget naar de betegeling kan gaan. Moet er bijvoorbeeld maar één muurtje betegeld worden? Dan kun je meer budget spenderen aan andere designmaterialen. Toch opzoek naar een geheel nieuwe vloer? Dan moet je ermee rekening houden dat het wat duurder kan gaan uitpakken waardoor je moet besparen op de rest.  

Vraag de expert 

Wanneer je het budget hebt bepaald, kun je advies vragen aan een expert. De experts kunnen precies bekijken wat de beste optie is binnen jouw budget. Ze kunnen met een prijsindicatie rekening houden met de beste prijs-kwaliteit verhouding. Daarnaast weten experts dankzij hun jarenlange ervaring precies welke tegelvarianten het geschiktste zijn voor jouw ruimte. De ene ruimte is niet de andere ruimte namelijk. Je hebt te maken met de gebruiksintensiteit en een aantal andere factoren. De expert zal hier een passen advies over geven.  

Houd rekening met de grootte 

Voor elke type grootte is een perfecte tegel. Veel mensen denken tegenwoordig nog steeds dat je voor kleine ruimtes zoals een wc alleen kleine tegels kan gebruiken, maar niks is minder waar. Door kleine ruimtes te betegelen met kleine tegels, krijg je snel een druk effect. Door grotere tegels te plaatsen creëer je de illusie dat de ruimte groter is. Dit is vaak wenselijk voor wandtegels in keukens. Wil je een grote ruimte een speelser effect geven? Dan kun je een muur juist betegelen met kleine tegels. Opzoek naar een breed assortiment vloertegels woonkamer? Dan raden wij tegelcentrum Siddeburen aan.  

Voor meer over wonen, klik hier