Het is winter en dit is dé tijd waarin mensen het liefst lekker binnen zitten. En daar is op zich niets mis mee. Het is alleen zo jammer dat we niets meer met onze tuin doen. Tot aan het voorjaar hangt ‘ie er maar een beetje bij, om het zo te noemen. Daarom vertellen we je in dit blog alles over vuurtafels en hoe dit de perfecte toevoeging is aan je tuin.

De verschillende soorten vuurtafels

Een vuurtafel is, om het simpel te houden, een tafel met daarin een inbouwbrander verwerkt. Bij Vuurtafelsonline.nl of Vuur-tafels.nl heb je bijvoorbeeld hele mooie vuurtafels. Vaak worden ze gemaakt van hout, omdat dit niet alleen een mooie uitstraling biedt, maar ook nog makkelijk is in onderhoud. Toch zie je ook steeds vaker de aluminium vuurtafels, wat weer een wat stoerdere en industriële look geeft aan je tuin.

Het fijne aan de vuurtafels is dat er zoveel verschillende soorten, kleuren en maten zijn. Zo is er altijd een mooie vuurtafel voor jouw tuin of terras te vinden. En heb je nou niet zoveel ruimte? Dan is een vuurzuil weer heel geschikt. Deze benadrukt juist de hoogte van een ruimte. Weet je niet zo goed wat nou het beste bij jouw tuin past? Doe gewoon wat wooninspiratie op in woonmagazines, blogs en op Instagram.

De voordelen van een vuurtafel

Een vuurtafel is er niet alleen voor de looks. Het biedt ook echt voordelen. Voornamelijk natuurlijk de warmte die de vuurtafel biedt. De inbouwbrander kan namelijk op elke gewenste stand gezet worden. Een kleine vlam of juist wat groter? Met een bedieningspaneel kun je de vlam eenvoudig aanpassen aan de hand van jouw wensen. Daarnaast zorgt een vuurtafel natuurlijk ook voor figuurlijke warmte. Bedenk maar eens: een avond met vrienden, een lekker drankje erbij en met z’n allen rondom de vuurtafel tot in de late uurtjes. Klinkt dat niet heerlijk?!

Om het af te maken, kun je er nog een mooie glasombouw omheen plaatsen. Handig als je kinderen hebt, je een grote hond hebt of als je je vuurtafel gewoon net dat beetje extra wil geven. Een vuurtafel is dus niet alleen een echte eye-ketscher voor in de tuin, het is ook nog eens een praktische tafel als je tijdens de wintermaanden gezellig en vooral warm buiten wil zitten met familie, vrienden of je buren. Laat de winter, maar beginnen!