Een badkamer die zo uit een paleis zou kunnen komen en tegelijkertijd praktisch in gebruik is, klinkt dat als jouw ideale badkamer? Met bohemian elementen in je interieur krijg je zo’n droombadkamer! 

Wereldse sfeer in je badkamer

In een bohemian woonstijl passen allerlei kleuren en patronen, maar romantische en natuurlijke stijlen voeren de boventoon. Met wereldse elementen krijgt je kleurige badkamer extra avontuur. Kies bijvoorbeeld voor een Marrokkaanse lamp of een wand van Portugese tegeltjes. Met een heerlijke mix van stijlen waan jij je in exotische sferen. 

Vintage elementen

Bohemian en vintage zijn niet hetzelfde, maar vertonen wel overeenkomsten. De lieflijke, antieke elementen die de vintage woonstijl kenmerken, passen goed in de boho stijl. Romantische details in handdoeken dragen hieraan bij, maar ook grote objecten zoals meubels brengen die dromerige sfeer. Bij vintage meubelstukken kun je denken aan een ligbad met gouden leeuwenpootjes. In je avontuurlijke bohemian badkamer kun je vintage stromingen prima mixen en matchen met moderne stijlen. 

Kunst in je bohemian badkamer

Ben je een kunstliefhebber? Of vind je iets creatiefs gewoon leuk staan? Een wereldse badkamer kun je upgraden door kunst toe te voegen. Je kunt je badkamermuur prima volhangen met je favoriete schilderijen. Kies niet voor je overgrootoma’s kaartenverzameling, want het vocht in de badkamer kan deze aantasten. Een poster in een mooie passe-partout kan voldoende zijn voor een artistiek tintje dat past bij bohemian chic. Een beeldhouwwerk of een kunstzinnige lamp is ook een goede optie. Ook hiervoor geldt: alles kan!

avontuurlijke bohemian badkamer

Kleurige badkamervloer

Met een nieuwe vloer kun je de sfeer van je badkamer compleet veranderen. Je kunt kiezen voor het betegelen ervan, maar je kunt ook een kleedje aanschaffen. Dit kan prima; tapijt in de badkamer hoeft echt niet onhygiënisch te zijn. Een badkamer hoeft niet klinisch te zijn en kan zowel schoon als sfeervol zijn! Je kunt kiezen voor een rieten mat, een Perzisch tapijtje, een zacht kleedje, een sierlijke badmat, ga zo maar door. En natuurlijk kun je deze ook combineren met elkaar. 

Natuurlijk bohemian chic

Natuurlijke materialen mogen niet ontbreken. Denk hierbij aan linnen gastendoekjes en een bamboe wasmand. Planten zijn essentieel voor bohemian chic: met planten en bloemen kun je het zo gek maken als je wilt. Overheersend of niet, een aardewerken pot met een grote kamerplant is een goede aanvulling aan je bohemian badkamer. Leef je uit!