Ja je hoort het goed badkamerplanten. Een plek waar je waarschijnlijk nog nooit eerder aan gedacht had, om een plant te zetten. Toch is dit de nieuwste trend van dit moment. Planten zijn sowieso al enorm aan populariteit toegenomen. Waar je vroeger alleen wat geraniums en vetplanten op de venster zag, staat tegenwoordig heel de kamer vol. En dit is niet voor niks. Planten kunnen gezond zijn, mooi en zelfs lekker ruiken. Planten geven de kamer sfeer en leven. Het zorgen voor de plant kan ook nog eens worden ervaren als een leuke ervaring. Dus waarom zouden we dit niet in onze badkamer willen?

Wat zijn de voordelen van planten?

Het hebben van planten in huis, dus ook in de badkamer, heeft vele voordelen. Het grootste voordeel is natuurlijk het prachtige zicht. Planten zijn een mooi accessoire voor elke woning. Het geeft het huis een mooie groene sfeer en iets levendigs. Vreemd is dit niet, je haalt het leven letterlijk je kamer in. Het groen in huis, geeft een natuurlijke sfeer. Vooral in een stad kan dit een manier zijn om de natuur jouw huis binnen te halen. De keuze voor een plant kan lastig zijn, er zijn enorm veel planten met allemaal hun eigen verzorging. Kijk op onze woon blogs voor meer informatie. 

Wat voor soort plant in de badkamer?

Een badkamer plant zal vaak met veel verbazing worden aangehoord. Een badkamer heeft eigenlijk alle aspecten waar we een plant niet in zouden zetten. Er zal niet veel licht binnenkomen omdat de meeste badkamers hele kleine ramen hebben. Verder is het er ontzettend vochtig en is de lucht erg warm. Toch zijn er planten die hier prima tegen kunnen. De Alöe Vera doet het prima in onze vochtige badkamers. Evenals de varens en bamboe. Het is bijna niet voor te stellen, maar deze planten zullen het prima doen in de badkamer. 

Waar vind ik de beste planten?

De meeste tuincentra, meubelzaken of zelfs bouwmarkten zullen planten te koop hebben. Alle standaard planten zul je hier kunnen kopen. In de tuincentra kunnen ze je zelf goed informeren over de verzorging van jouw plant. Het nadeel van winkels, is dat je heel erg gebonden bent aan het assortiment. Wanneer het assortiment van de winkel je geen uitkomst biedt, kun je altijd online kijken. Op internet vind je duizenden webshops en resultaten. Hier kun je de prijzen vergelijken en heb je de keuze uit een enorm assortiment aan planten.

Verzorgen moeilijk? Nee hoor

Iedereen kent de verhalen wel, mensen kopen een plant en deze gaat binnen de kortste keren dood. Erg zonde van je geld en plant. Een kamerplant hoeft niet dood te gaan met de juiste verzorging. De verzorging begint met het lezen van het informatiekaartje dat je meestal bij de plant zal krijgen. De belangrijkste verzorgingsaspecten zijn licht, water en soms de temperatuur. Wanneer je weet wat je moet doen, is het belangrijk je hier aan te houden. Zet de handelingen bijvoorbeeld in je agenda of in een speciale app die is ontwikkeld voor de verzorging van planten.