De epoxyvloer is relatief nieuw in de interieurwereld. Dit kennen we als een type gietvloeren dat in de badkamer te vinden is. Een kenmerk van de epoxyvloer is dat deze meerlaags is. Maar wat is het precies en wat zijn de voor- en nadelen van deze badkamervloer?De meeste mensen gebruiken standaardtegels als badkamervloer en nog niet epoxyvloeren. De stap naar een epoxyvloer is dan ook vrij groot, omdat mensen vaak denken dat dit een grote ingreep is. Een epoxyvloer is namelijk naadloos, wat een egaal en ruimtelijk effect in je badkamer creëert. Dit is niet alleen super mooi, maar het biedt ook vele voordelen en het lijkt al snel dat je badkamer een heel stuk groter is.
De voordelen van een epoxyvloer
Allereerst is het heel handig dat een epoxyvloer waterdicht is. In een badkamer is het natuurlijk van groot belang dat een vloer waterdicht is. Ook is het hygiënisch met het oog op het gemakkelijke onderhoud van deze vloer; daarom ook ideaal voor mensen met allergieën. Het is namelijk gemakkelijk schoon te maken.
Daarnaast is het uitermate gunstig dat je de oude vloer niet hoeft te verwijderen. Epoxy kan gewoon over je oude badkamer betegeling heen. Dit scheelt extra werk, waardoor het snel gerealiseerd kan worden. Hierdoor is de kans aanwezig dat je het minder snel ontziet om de badkamer te gaan verbouwen.
Ook is epoxy duurzaam: vervangen hoeft niet snel.Tevens is de vloer geschikt voor alle kamers in het huis en niet alleen voor de badkamer. Zo ben je voorlopig voor alle ruimtes in huis even klaar.
Tenslotte is epoxy naar je smaak aan te passen, qua kleur en afwerkingen. Op deze manier kan je de badkamer zo aankleden zoals jij het mooi vindt. Een epoxyvloer kun je ook zelf leggen en aanbrengen. Het belangrijkste is dat je de goede benodigdheden, kennis en ervaring hiervoor hebt.
De nadelen van een epoxy als badkamervloer
Al heeft epoxy vele voordelen, er kunnen ook nadelen aan zitten. Een nadeel is dat een epoxyvloer door een onstabiele ondergrond scheuren kan vertonen. Ook kan het zijn dat de vloer van de badkamer koeler aanvoelt dan badkamers met standaard betegeling. Maar daarvoor gebruik je een vloerkleed. Vooral als er geen vloerverwarming in de badkamer aanwezig is. Het oogt wat kouder en het voelt ook kouder aan dan andere ondergronden. Uiteraard is een super leuke badmat, douchemat of wc-mat hier de oplossing voor. Daarnaast zijn epoxyvloeren niet zo stevig als tegelvloeren en kan er na enige tijd verkleuring zichtbaar zijn. Als je deze vloer hebt in een lichte kleur, is het aan te raden om hier geen schoenen op te dragen.