Zeg nou zelf een origineel en op maat gemaakt cadeau is toch leuker om te ontvangen dan een standaard geschenk wat je elk jaar krijgt? Zet daarom zelf de trend en kom een keer met iets anders. Geef de ander iets persoonlijks wat hen kenmerkt en wat speciaal voor hen gemaakt is.

Dat straalt toch een mate van waardering uit, omdat je de tijd neemt om voor de ander iets leuks te maken. Denk hierbij aan een relatiegeschenk voor een klant, die zich gewaardeerd en vertrouwt voelt door een speciaal voor hem gemaakt cadeau. Of maak iets unieks voor je werknemers in een kerstpakket, zodat zij de waardering voelen en meer voor de zaak willen doen. Een perfecte manier om dit te doen is door glazen te bedrukken. Bij een relatiegeschenk bijvoorbeeld jouw logo en het logo van je klant om zo de saamhorigheid te laten zien. Bij je eigen werknemers denk dan aan een leuk woord of omschrijving, hoe waardevol ze voor jou zijn. Wees vooral creatief en maak het speciaal, dan waardeert de ontvanger het cadeau al snel.

Uniek kerstpakket

Je kan een kerstpakket elk jaar hetzelfde maken, zodat er geen verrassingseffect meer is voor de mensen. Dat is toch wel jammerlijk, want verrast worden door een speciaal cadeau is toch het mooiste wat je andere kan geven. Om iets unieks te geven is een bedrukte thermosbeker of bierglas leuk om mee te delen in een kerstpakket. Voeg hier leuke accessoires bij met dezelfde leuke bedrukking om het tot een leuk geheel te laten komen. Een wijnglas, kurkentrekker en onderzetter met hetzelfde erop bijvoorbeeld. In dit geval is het geen standaard kerstpakket, omdat je echt iets speciaals toevoegt. Dit zal de ontvanger zeker opvallen en daardoor een gevoel van waardering en respect krijgen. Daar zijn de kerstdagen toch ook zeker voor bedoeld, om mensen een vreugdevol gevoel te geven. Als je hier een bijdrage aan kan leveren, geeft dat jezelf ook satisfactie.

Onderscheidend in horeca door bedrukte glazen

Tegenwoordig zijn er veel cafeetjes en terrassen in Nederland. Dan zou het toch leuk zijn als je iets hebt om je te kunnen onderscheiden. Het hoeft niet heel groot te zijn, je kan klein beginnen. Bedruk je glazen met verschillende leuke teksten of ludieke afbeeldingen. Als je klanten een slok nemen kijken ze toch even naar het glas. Normaal staat er een logo van het biermerk, wat ze in dat café schenken, op je glas. Dat kan dus ook anders door er speciale teksten aan toe te voegen. Maak het lekker vreemd en grappig, zodat de gasten met elkaar er over kunnen praten wie welke tekst heeft. Dit geeft toch een leuke sfeer en hier zullen de gasten na afloop het nog steeds over hebben. Ze gaan dit soort dingen delen met vrienden of familie. Zo kan je op een leuke manier mond-tot-mond reclame en misschien wel meer klandizie krijgen.