Iedere maand weer gaat een groot deel van je inkomsten op aan vaste lasten: hypotheek of huur, water, gas, elektra, verzekeringen, gemeentelijke heffingen etc etc. En ieder jaar weer worden deze bedragen hoger. Niet iets waar de gemiddelde Nederlander vrolijk van wordt…
Daarom enkele tips en trucs om iedere maand meer geld over te houden voor de leuke dingen!

Energiecontracten vergelijken

Een eenvoudige stap om te besparen zonder ingrijpende veranderingen of investeringen, is het opnieuw afsluiten of oversluiten van uw energiecontracten. Tarieven wijzigen continue, dus het loont om ieder jaar opnieuw eens kritisch naar je huidige contracten te kijken en deze te vergelijken met andere aanbieders. Dit kan je vaak zelf, maar je kunt hiervoor ook een expert inschakelen. Zij zorgen voor een vlekkeloze overstap naar een nieuw contract!

Elektrisch rijden is de toekomst

Steeds meer auto’s rijden deels of geheel elektrisch. Een elektrische auto is wel duurder in aanschaf, maar is daarna aanmerkelijk goedkoper in onderhoud en gebruik. Bovendien wordt elektrisch rijden door de overheid gestimuleerd door subsidies en verminderde belastingen. Het goedkoopste laden doe je thuis of op het werk aan je eigen laadpaal.

Zonnepanelen in allerlei soorten en maten

Met zonnepanelen kan je je eigen energie opwekken en zo maandelijks fors besparen op je energierekening. Bovendien kan je ook nog eens de BTW op de aanvraag kosten terugvragen. Dat klinkt als een win-win situatie!
Er zijn echter wel grote verschillen in wat de investering gaat kosten en hoeveel dit uiteindelijk gaat opleveren. Daarom is het verstandig om advies in te winnen bij een specialist. Zij komen graag langs om te kijken naar jouw persoonlijke situatie en samen de voordelen te bespreken.

Houtpellets: de warmtebron van de toekomst

Door je woning te voorzien van een pelletkachel zal je aanzienlijk besparen op je energiekosten.
Houtpellets zijn kleine staafjes, gemaakt van samengeperst hout of houtafval (snoeihout, zaagsel, spaanders etc). Door de hardheid leveren ze veel warmte en maar weinig asresten. Ze zijn bovendien ook nog eens CO2-neutraal en recyclebaar. Niet verwonderlijk dus dat er steeds meer interesse is voor deze bron van energie. Interesse gewekt? Neem vrijblijvend contact op voor een persoonlijk advies.

Meer tips over alles dat met wonen te maken heeft? Kijk hier voor meer inspiratie!