Houtworm is nooit fijn. Zoals de naam al doet vermoeden zitten deze kleine beestjes vooral in hout, waar ze voor veel problemen kunnen zorgen door het hout op te eten. Veel schade aan bijvoorbeeld huizen en boten is al het gevolg van een plaag houtwormen. Wanneer je last hebt van houtwormen is het daarom erg belangrijk deze zo snel mogelijk te laten bestrijden, maar hoe doe je dit? Zelf kun je vaak niet zoveel doen, daarom kun je rekenen op de hulp van de houtworm bestrijding die voor jou aan de slag gaat. Zelfs in het dikste hout weet de houtwormbestrijding er nog voor te zorgen dat jouw houten constructies gered kunnen worden en je geen last meer hoeft te hebben van deze larven.

Bestrijding op de juiste manier

Houtwormen zijn lastig om te zien. De insecten kunnen maar een paar millimeter groot worden, waardoor je ze met het blote oog vaak niet kunt opmerken. Bovendien zitten houtwormen natuurlijk vooral in hout, waardoor je eigenlijk in het hout zelf moet kijken om te weten of je ze hebt. En omdat hout niet doorzichtig is, wordt dit al helemaal een klus. Vaak weet je pas dat je houtworm hebt wanneer ze al hebben toegeslagen. Zo kun je kleine gaatjes in palen of planken zien, die duiden op larven die hun honger hebben gelust. Of het is al zover dat hele stukken hout zijn verwoest of doorgebeten, waardoor je flink wat geld kwijt kunt zijn aan de reparatie.

Wanneer je ook maar vermoed dat je houtworm hebt, kun je het beste ingrijpen. Je kunt de houtworm bestrijding altijd bereiken en deze werpt zijn blik op de situatie. Mocht je inderdaad last hebben van houtworm, dan wordt er direct actie ondernomen en kun je nog redden wat er te redden valt.

Direct aan de slag

Houtworm is een heuse plaag en moet zo snel mogelijk bestreden worden om erger te kunnen voorkomen. Wacht daarom niet langer dan nodig is en schakel direct de hulp in van de houtwormbestrijding wanneer je opmerkt dat de insecten in je hout kunnen zitten. Voorkomen is beter dan genezen en de schade die deze kleine beestjes aan kunnen richten is groter dan wanneer je direct hulp zoekt. Daarom kun je ons altijd bereiken en wordt er op het eerste beschikbare moment een afspraak gemaakt om de plaag te bestrijden.