Een betonpoer is natuurlijk heel erg belangrijk als je iets wilt gaan maken en je de juiste stevigheid wilt gaan bieden. Betonpoeren zijn wat dat betreft echt onmisbaar en onvervangbaar. Je moet dan wel weten wat je koopt en wat de mogelijkheden zijn. Betonpoeren kun je bij heel veel winkels kopen, maar het is wel belangrijk dat je van tevoren weet dat je het juiste gaat kopen en wat voor jou de beste opties zijn.

Welke Betonpoer kopen?

Er zijn een hele hoop verschillende dingen waar je op moet letten als je een betonpoer gaat kopen. Er zijn namelijk een hele hoop verschillende betonpoeren te vinden. Zo heb je verschillende poerhoogtes. Je kunt een betonpoer vanaf 20 cm hoog kopen en dit kan wel oplopen tot 70cm. Daar tussen zit ook nog genoeg keuze. Zo heb je altijd genoeg keuze en kun je altijd de juiste maat vinden. 

Hoogte van betonnen poer

Het belangrijkste bij het bepalen welke hoogte de betonpoer moet krijgen. Het gaat er namelijk ook om hoeveel de betonpoer boven de grond uit gaat stekken. Als je een betonpoer van 50 cm erin zet, komt hij op een uiteindelijke hoogte van 55cm. Dit komt doordat er ook nog een funderingstegel bij aan te pas gaat komen. Deze is 5 cm dik. Als je dan de betonpoer bijvoorbeeld 15 cm boven de grond uit wilt laten stekken, moet je een gat graven van 40 cm. Het is wel van belang dat je van tevoren alles uit meet. Verder moet alles wel waterpas worden geplaatst. Anders kun je hier later nog problemen mee krijgen.

Soorten

Naast de hoogte is het belangrijk om te weten welke soort betonpoer je gaat gebruiken. Het is heel erg belangrijk om er rekening mee te houden hoe zwaar het wordt wat je gaat bouwen. Hoe zwaarder het wordt, hoe stevigere de betonpoeren moet zijn. Rechte betonpoeren zijn vooral handig voor bijvoorbeeld een schutting. Een trapeziumvormige poer staat steviger in de grond en daarbij kan de druk ook beter verdeeld worden. Deze kun je daarom het beste gebruiken bij grote bouwwerken. Zo maak je het beste gebruik van de stevigheid van een betonpoer.

Wil jij betonpoeren kopen? Kijk eens rond bij Betonpoerengigant, de nummer 1 op gebied van betonpoeren. Al het beton is van uitstekende kwaliteit en de producten zijn in zowel grijs als antraciet leverbaar, evenals vele bevestigingsmaterialen zoals stelplaten.