Wanneer je jouw huis gaat verkopen, wil je natuurlijk niet dat het huis weken, zo-niet maandenlang te koop staat. Hoe eerder jij je huis verkoopt, hoe beter in de meeste gevallen. We vroegen het aan Makelaarskantoor WOLTJER uit Dronten. Zij gaven ons antwoord op de vraag hoe je snel je huis verkoopt. In deze blog lees je een aantal tips.

Goede foto’s

Goede foto’s zijn van groot belang als je snel je huis wilt verkopen. Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen om zelf hun huis te verkopen en om niet direct een makelaar in te schakelen. Dat kan uiteraard, maar wij geven als tip mee dat je wel goede en professionele foto’s van je huis moet laten maken. Foto’s zijn voor potentiele kijkers de eerste indruk van je huis. Zorg dat het op orde is.

Deel jouw huis binnen je netwerk

Als jouw huis bij een makelaar op de website staat of op Funda, doe je er goed aan om jouw huis zo veel mogelijk te delen met mensen binnen je netwerk. Wat kun je doen?

  • Plaats jouw huis op social media (deel eventueel het bericht van de makelaar)
  • Stuur jouw huis rond via WhatsApp. Grote kans dat het viraal gaat binnen WhatsApp.
  • Vertel aan zoveel mogelijk mensen dat je huis te koop staat. De kans is groot dat zij dit weer doorvertellen aan anderen.

Laat een video maken

Een mooie video van jouw huis is echt een meerwaarde. Een video biedt namelijk de mogelijkheid aan mensen om al even ‘rond te lopen’ in je huis. Een fysieke bezichtiging kan nog wel eens een drempel zijn voor mogelijk geïnteresseerden. Door middel van een video kan je ervoor zorgen dat je mensen een goede indruk van je huis en tuin geeft.

Makelaar inschakelen

Wil jij jouw huis verkopen? Schakel dan zeker een makelaar in. Een makelaar weet wat er nodig is om jouw huis snel te verkopen. Mogelijk dat ze al gegadigden op een lijst hebben staan die perfect passen bij jouw huis. Dat doen ze door middel van een zoekopdracht die is uitgezet. Bij een zoekopdracht wordt er een concrete en specifieke vraag uitgezet. De makelaar gaat dan op zoek en houdt natuurlijk goed in de gaten of er een huis binnenkomt dan mogelijk aan de eisen van de zoekopdracht voldoet. Schakel daarom dus een makelaar in.

Meer weten over wonen? Kijk hier voor meer inspiratie!