Bloemenprints passen goed bij iedere woonstijl. In een bohemian of natuurlijk interieur is het logisch om te mixen en matchen met bloemen. Maar ook in een stoere of industriële stijl kan een bloemenprint voor extra sfeer zorgen. Maak van je huis een sfeervol bloemenfestijn!

Romantische natuur

Bloemen passen perfect bij een vintage of landelijk thema: bloemen en romantiek zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Fleurige bloemen en vintage bloemenprints in je huis zorgen gegarandeerd voor een interieur vol romantiek. De natuur is een onuitputtelijke inspiratiebron. Gelukkig bestaan er dan ook vele vormen om je thuis sprookjesachtig mooi te maken. Of het nu om je woonkamer, slaapkamer of werkplek gaat, natuurlijke prints passen overal.

Bloemen in een stoer interieur

Ben je niet zo van de romantische prints? Je zult van gedachten veranderen als je een vintage, donkere bloemenprint in combinatie met een bakstenen muur ziet. Ook een industriële gietvloer en een glazen vaas met gedroogde takken passen goed bij elkaar. Bloemenprintjes hoeven dus niet suf of verwijfd te zijn, ze zorgen juist voor perfecte totaalplaatjes!

 

Mix met kleuren en prints

Natuurlijke prints in een schilderij of andere woonaccessoires vormen een mooie aanvulling voor in huis. Een schattig zelfgemaakt vaasje vormt bijvoorbeeld een leuk detail. Wil je het juist groots aanpakken en wat meer spanning creëren in je interieur? Ga dan voor een behang of meubelstuk met een rustige of zelfs een bonte bloemenprint. Vooral binnen de kleurrijke bohemian stijl kun je niet de fout ingaan. Dus, combineer naar hartenlust allerlei verschillende printjes!

Een vleugje bohemian in je rustige huis

Heb je een rustig of minimalistisch interieur? Ook dan kun je dat vleugje bohemian in een handomdraai in huis halen. Eyecatchers zoals een enorme vaas met bloemen of een tegelwand met een bloemenprint doen het altijd goed. Accessoires met een mooie plantenprint zijn ook zeer geschikt voor een subtiel bloemenfestijn. Denk hierbij aan kanten kleedjes, opbergdoosjes en kaarsen die het plaatje compleet maken.

Welke bloemenprint past bij jou?

Bloemen zijn bepalend voor de sfeer van een ruimte, dus kies de juiste soort. Welke plant of bloem is jouw favoriet? Of wil je gewoon iets dat past in het kleurpalet van je interieur? Een andere vraag die je kunt stellen, is welke vorm het beste in je huis past. Ben je toe aan een grote verandering, ga dan voor een levendig behang of kleurig vloerkleed. Een bloemenservies of een stoffen stoel met schilderachtige print behoren ook tot de mogelijkheden. Wil je met iets kleins je huis opleuken, zoek dan een kekke vaas of sierlijke poster. Kortom, voor iedereen zijn er oneindig veel mogelijkheden!