De Costa Blanca is een van de meest populaire toeristische bestemmingen in Spanje, en dat is niet zonder reden. Deze kuststrook, gelegen in de provincie Alicante, biedt namelijk prachtige stranden, een uitstekend klimaat en een ongeëvenaarde levenskwaliteit. Maar de Costa Blanca is ook een uitstekende bestemming voor mensen die op zoek zijn naar een gezonde levensstijl. In deze regio worden namelijk veel activiteiten aangeboden die goed zijn voor de gezondheid, zoals wandelen, golfen, tennis en fietsen. Daarnaast is het klimaat hier aangenaam en is de lucht schoon en gezond. Dit zorgt er dan ook voor dat een huis kopen Costa Blanca een droom is die door velen gekoesterd wordt.

Ideaal voor mensen met gezondheidsproblemen

De Costa Blanca is een uitstekende bestemming voor mensen die lijden aan long- en hartaandoeningen. Dit komt door het aangename klimaat, de schone lucht en het gebrek aan industrie in deze regio. Ook mensen met huidproblemen kunnen hier baat hebben, omdat de UV-straling minder krachtig is dan in andere delen van Spanje. Mensen met reumatische aandoeningen kunnen ook profiteren van het aangename klimaat van de Costa Blanca. Dit klimaat stimuleert namelijk de bloedcirculatie en vermindert pijn en stijfheid. Ook mensen met neurologische aandoeningen kunnen hier baat hebben, omdat het klimaat de spieren ontspant en pijn verminderd.

Levensverwachting

Bewoners van Blanca hebben een grotere kans om oud te worden dan bewoners van andere delen van Spanje. Dit komt door het aangename klimaat, de schone lucht en het gebrek aan industrie in deze regio. Ook de medische voorzieningen in deze regio zijn uitstekend. Er zijn veel ziekenhuizen en klinieken die een hoge kwaliteit van zorg bieden. Daarnaast is er een goede verhouding tussen artsen en patiënten, waardoor mensen sneller geholpen worden.

Meer fijne wooninspiratie?

Niet alleen voor dit soort handige tips kan je bij hierisalleswonen.nl terecht. We delen namelijk ook bakken vol met wooninspiratie. Check het menu bovenaan de pagina om inspiratie voor een specifieke woonruimte of woonstijl te bekijken.