Een lockerkast herken je van de sportschool, scholen en veel werkplekken. Maar wist je dat je een lockerkast ook gewoon thuis kan gebruiken? Zo kan je heel eenvoudig elke ruimte een stoere uitstraling geven.

Entree

Direct achter de voordeur kun je met een lockerkast alle schoenen en jassen makkelijk opbergen. Zo hou je alles heel makkelijk overzichtelijk. Je kunt je handschoenen en warme wollen muts ook opbergen zodra je ze niet meer nodig hebt. Als het weer warmer wordt in de lente bijvoorbeeld. En hetzelfde geldt natuurlijk andersom ook: dat je die zonnebril voor onderweg ook makkelijk in een vakje van je locker weg kan bergen.

Woonkamer

Hoewel tv-schermen steeds vaker aan de muur bevestigt worden, plaatsen veel mensen nog altijd een tv-meubel in de buurt van het scherm. Gebruik dan in plaats van een standaard IKEA-meubel een lage lockerkast. Of leg een smalle hoge lockerkast op zijn zij. Je kan er dan zelf voor kiezen of je de deurtjes er in houdt, of juist niet.

Je kan een bredere lockerkast, met wat grotere kluisjes, ook mooi aanpassen tot een hele leuke boekenkast. Haal dan bijvoorbeeld van de bovenste drie kluisjes los en je hebt al een klassiek aandoende boekenkast voor je woonkamer, maar dan in een stoerdere metalen variant.

Keuken

Met een lockerkast kun je ook heel eenvoudig je keuken een stoere industriële feel geven. Je kan er bijvoorbeeld je vaat- en handdoeken opbergen. Of, doorgaand op de boekenkast in je woonkamer, er je kookboeken in opbergen.

Als je een lockerkast met planken hebt, is deze ook heel geschikt om je kruiden e.d in te bewaren. Online is zelfs een idee om het metaal van je lockerkast handig te gebruiken, door er met magneten je kruidenpotjes aan op te hangen.

Slaapkamer

Om te beginnen kun je natuurlijk een mini lockerkast als nachtkastje gebruiken. Maar een bed zonder hoofdbord biedt ook juist een hele mooie mogelijkheid om een ombouw te maken van lockerkastjes. Twee verticale lockerkasten met een horizontale lockerkast ertussen vormen creëren een unieke ombouw.Met een gordijnroede kun je nog een gordijn als afscherming van de muur gebruiken. Vergeet overigens niet om de lockerkasten dan aan de muur vast te maken. Je wil natuurlijk dat de kasten plotseling omvallen, terwijl je op je bed ligt!

Kinderkamer

Als het ergens een belangrijke wens dat de meubels er stoer uitzien, dan is dat in een kinderkamer. Voor de kleinsten kun je een lockerkast gebruiken om al het speelgoed netjes in op te bergen. Het voordeel van een lockerkast, in vergelijking met bijvoorbeeld een willekeurige boekenkast met manden, is dat je een lockerkast op slot kan doen. Zo kan speelgoed tenminste écht opgeborgen worden.

Kinderen groeien door en de lockerkast is ook de perfecte stevige en stoere kast om bijvoorbeeld alle schoolboeken in op te bergen. En oubollige kledingkast kan vervangen worden door een lockerkast met kledingstang.

Badkamer

Ook in de badkamer kan de lockerkast de eenvoudige, maar perfecte oplossing zijn om alles netjes op te bergen. Denk bijvoorbeeld aan extra toiletpapier, maar ook aan tandpasta en allerlei andere persoonlijke verzorging. Met een lockerkast met kledingstang of een hoedenplank kun je er je handdoeken ook in kwijt.

Een locker is ook een een perfecte oplossing naast een wasmachine om de wasmiddelen, doekjes en overige schoonmaakmiddelen bij elkaar te houden.

Tuin

Klein gereedschap, een tuinslang en ook, lekker Nederlands, je (tuin-)klompen passen perfect in een lockerkast. Of je kunt ervoor kiezen dat het buitenspeelgoed waar de kinderen vaak mee spelen in de lockerkast te doen.

Eigen inspiratie

Hoe dan ook, een lockerkast is absoluut niet gebonden aan slechts één of twee manieren waarop die is te gebruiken. En deze lijst is natuurlijk niet volledig. Met je eigen inspiratie zijn er nog vele andere varianten mogelijk. Met een lockerkast kun je alle kanten op!