Er zijn hartstikke veel mensen met een tuin in Nederland. U zult er wellicht ook een hebben. Het kan zijn dat deze helemaal open is maar ook dat er hekken omheen staan. De hekken kunnen open zijn maar deze kunnen ook afgedekt worden. Zoekt u iets om de schutting af te dekken, kijk dan eens naar vlechtband. Hiermee kunt u de schutting afdekken en zo meer van uw rust genieten.

Wat is vlechtband?

Een vlechtband voor hekwerk is een strook van PVC die u op een hek kunt aanbrengen. Het zorgt ervoor dat er geen doorkijk is naar uw tuin. Als u in de tuin zit, is het soms niet altijd even prettig als iedereen uw tuin in kan kijken. Door vlechtband te plaatsen op het hek kunt u ongestoord uw gang gaan in uw eigen tuin.

De voordelen

Allereerst zorgt het voor meer privacy. Mensen kijken niet meer uw tuin in. Voor de een is dit prettiger dan voor de ander. Over het algemeen worden Nederlanders niet zo graag aangekeken. Waarschijnlijk kent u de buren en vindt u het overbodig om het hekwerk met hen af te schermen. Nog steeds is dit vlechtband geschikt voor het hekwerk dat bijvoorbeeld grenst aan de straat of een steegje achter het huis.

Daarnaast zijn deze stroken eenvoudig te plaatsen, hier vindt u later in dit artikel meer over.

De uitstraling is misschien nog wel het belangrijkste punt. Als u iets afdekt, wilt u dat het mooi wordt afgewerkt en dat het geheel mooi is. Wanneer een heel hekwerk vol zit met vlechtband dan lijkt het bijna op een stevige muur. Het is allemaal een geheel dus u voelt zich meteen een stuk comfortabeler.

Aanbrengen van vlechtband

Het aanbrengen van de stroken is relatief eenvoudig. Wanneer u een rol heeft kunt u deze afrollen. Schuif de rol door de spijlen van het hek en doe dit tot het einde van het hekwerk. Trek het materiaal door tot het punt dat u precies genoeg heeft. Snij het vervolgens af aan het begin. U kunt zelf kiezen op welke afstand de strook door de spijlen heen gaat. U kunt dit na iedere spijl doen, of na 3 spijlen. U krijgt dan grotere oppervlakte aan vlechtband te zien. Het is aan te raden om het om de 3 spijlen te doen. Maar de tip: probeer het zelf en kijk wat u het mooiste vindt.

Creatief gebruik

Het hoeft niet alleen voor privacy te zorgen. Doordat het mooi materiaal is, kunt u het ook als decoratie gebruiken. Plaats de vlechtband bij het ene hek en sla er dan een over. Zo wordt u tuin niet helemaal afgeschermd maar geeft het juist wat sfeer.

Ook is het mogelijk of verschillende kleuren te combineren. Verdeel het hek in drie lagen en zoek twee kleuren uit. Zo kunt u de bovenste en onderste laag de kleur zwart geven. De middelste laag geeft u een andere kleur waardoor het een soort versiersel wordt, neem bijvoorbeeld de groene kleur.