Op steeds meer daken wordt gekozen voor speciaal dakgrind. Het is een slimme manier om de levensduur van een plat dak te verlengen. Bovendien zorgt er ook voor minder warmte tijdens de warme dagen en een goede afwatering! Een slimme keuze voor ieder platte dak. Maar er is veel meer dat je over dakgrind moet weten.

Verleng de levensduur van het dak

Met dakgrind verleng je de levensduur van een dak aanzienlijk. Omdat het water er geleidelijk af kan stromen en een dak minder snel warm zal worden. Dat heeft heel veel voordelen. Omdat het niet kan losraken. Het maakt grind op je dak dus een slimme en vooral goede investering. Bovendien wordt het onder een plat dak dat voorzien is van dakgrind veel minder warm.

Door dakgrind kan de levensduur zomaar met vele jaren verlengt worden. Je bespaard dus ook nog eens flink op een toekomstig investering in het vernieuwen van een plat dak.

Het aanbrengen van dakgrind

Het aanbrengen van dakgrind is bijzonder eenvoudig. Dit wordt aan de hand van een vrachtwagen en zuigtechniek gedaan. Waardoor het niet arbeidsintensief is en gelijkmatig over een plat dak kan worden verdeeld. Er kan op deze manier heel specifiek dakgrind worden aangebracht. Waardoor er geen onnodig zware plekken op het dak aangebracht zal worden. Ook is dakgrind verwijderen door middel van zuigtechniek ontzettend efficiënt en handig.

Zonnepanelen en dakgrind

Het is goed te weten dat als je zonnepanelen op het dak krijgt dakgrind meestal van het dak afgehaald zal worden. Wat een beetje afhankelijk is van de constructie. Dakgrind en zonnepanelen kunnen ervoor zorgen dat de belasting voor de dakconstructie te hoog wordt. Om deze reden wordt er vaak gekozen om het dakgrind te verwijderen op het moment dat er zonnepanelen geplaatst worden. Het is verstandig om hierover meer informatie en advies van een specialist te vragen.

Specialist in dakgrind aanbrengen en verwijderen

Zoals je hierboven hebt gelezen is het toepassen van blaas- en zuigtechniek de beste manier voor het aanbrengen of verwijderen van dakgrind. Bij Kooiker Daktoppers hebben ze jarenlange ervaring op dit gebied en weten ze precies hoe ze dakgrind moeten aanbrengen of verwijderen. Heb je vragen? Dan kun je ze gerust stellen aan de expert van dit professionele bedrijf met alle nodige vakkennis in huis.

Ben je op zoek naar meer informatie over wonen? Wij hebben hier veel meer blogs over wonen.