Een robotmaaier heeft bijzonder veel voordelen. Zeker als je een groot stuk gras hebt liggen die toch voortdurend gemaaid zal moeten worden. Dat werk neemt een robot grasmaaier van je af. Waarbij de installatie van de robotmaaier een fluitje van een cent is. Waarna je gedurende het hele jaar verzekerd bent van een mooi groen gazon. Laten we de voordelen eens op rij zetten.

Er zijn verschillende soorten robotmaaiers te koop. Zo heb je robotmaaier zonder draad en met draad. Een beetje afhankelijk wat je budget is en wat je wensen zijn.

Het bespaart je veel tijd

Als je een robotmaaier hebt hoef je zelf het gazon niet meer wekelijks te maaien. De robotmaaier houd het netjes bij en zorgt dat het gazon op de ingestelde hoogte zal worden gemaaid. Een ander voordeel is dat je kunt instellen wanneer er gemaaid moet worden. Daardoor voorkom je dat er in de nacht gemaaid wordt of dat er dan de nacht stand zal worden gebruikt. Zodat je er minimale hinder van ondervindt. 

Het is bijzonder veilig

De moderne robotmaaiers zijn bijzonder veilig. Ze hebben verschillende sensoren die bijhouden waar er gemaaid moet worden. Ook als er een obstakel op het gras aanwezig is zal de maaier dit tijdig ontdekken en stoppen met maaien. Ditzelfde geldt natuurlijk als de robotmaaier opgepakt wordt. Het is dus een veilige manier van je gazon in de tuin bijhouden en voorkomen dat het gras alsnog handmatig gemaaid moet gaan worden.

Je bent verzekerd van een mooi gazon

Met een robotmaaier ben je verzekerd van een goed en mooi gazon. Omdat deze gedurende het hele jaar op hoogte zal worden gehouden. Waardoor het gras gelijkmatig kan groeien en egaal blijft. Natuurlijk moet je de bemesting en het onderhoud aan het gras wel blijven bijhouden. Om te voorkomen dat het gras uitgedroogd geraakt of niet meer kan groeien.

Wat belangrijk is bij het inzetten van een robot grasmaaier is het onderhouden van de maaimachine. Dit betekend het schoon en netjes houden van de bladen die eronder zitten en tijdig spoelen van andere onderdelen. Bij de meeste maaiers zit er een indicatielampje op, die geeft een melding als er onderhoud nodig is.