Je bent aan het douchen en opeens voel je een onaangenaam koude plens water uit de douchekop komen. Of het is koud buiten en je zit lekker met een kop warme thee op de bank, voel je opeens dat je koude voeten, handen en neus hebt. Je loopt naar de thermometer en ziet dat deze verbazing-wekkend koud is. Waarschijnlijk heb je een cv ketel die 10 jaar of ouder is. Hoog tijd voor een nieuwe dus! Op dit moment kom je voor verschillende keuzes te staan: hoeveel kilowatt moet mijn cv ketel hebben? Welke cv ketel is het meest energiezuinig? Wil ik een vuilafscheider of een automatische ontluchter? Wil ik een slimme thermostaat of niet? Kortom, genoeg om over na te denken bij het kopen van een nieuwe cv ketel.

Besparen met een energiezuinige hr ketel

In de afgelopen jaren is er veel veranderd op het gebied van energiezuinige cv ketels. Om energiekosten te besparen, kun je een (slimme) thermoskan laten aansluiten aan een hoogrendementsketel. Met deze ketel bespaar je binnen een korte tijd zodanig genoeg op je stookkosten, dat je de aan-koopprijs zo hebt terugverdiend. Lekker warm, zo laag mogelijke energiekosten. Wie wil dat nou niet in zijn woonkamer bijvoorbeeld?!

Meer besparen op een cv ketel

Er zijn nog meer manieren hoe je kunt besparen met je nieuwe cv ketel. Dit kun je doen door een vuilafscheider (SpiroTrap MB3) of een automatische ontluchter (SpiroVent RV2) aan te schaffen.

Een vuilafscheider zorgt ervoor dat je cv ketel minder storingen en uitval heeft. Het zorgt er ook voor dat kostbare onderdelen beschermd zijn en warmtecomfort is gegarandeerd! Met een vuilafscheider kun je tot 75 euro per jaar besparen (-7,4% gasverbruik). Met een automatische ontluchter kun je tot 125 euro per jaar besparen. Deze zorgt ervoor dat je nooit meer je radiatoren handmatig hoeft te ontluchten (of laten ontluchten) en de levensduur van je cv ketel verlengd wordt.

Slimme thermostaat

Een slimme thermostaat brengt vele voordelen met zich mee. Zo kun jij ’s ochtends meteen genieten van je ontbijt in een warme keuken of als je thuiskomt van een weekend weg, aankomen in een heerlijk voorverwarmd huis. Wat maakt een thermostaat slim? Hij zorgt ervoor dat de cv ketel zich aanpast aan jouw huis en ritme. Zo maak je geen onnodige kosten en bespaar je jaarlijks op de energierekening. Perfect als je het wel eens vergeet om de verwarming uit te draaien!

De beste cv ketels van 2020

Om je de beste prijs-kwaliteit te garanderen, test De Consumentenbond regelmatig cv ketels. Uit deze test worden de beste cv ketels voor dat jaar voor jou op een rijtje gezet. De drie beste cv ketels van 2020 zijn inmiddels al bekend. Deze ketels zijn onder andere getest op het rendement van de ketel, hoe energiezuinig deze is, hoe snel het water warm is en hoeveel warm water de ketel per minuut levert.