Tijdens de regenachtige en koude herfst -en wintermaanden kijken we vol smacht uit naar naar het voorjaar. Maar waarom wachten tot het lente is met genieten van dit seizoen? Door de lente in huis te halen, geniet je het hele jaar door van deze frisse en vrolijke maanden! We geven je graag wat tips om je woning “lente-proof” te maken.

Tip 1

Houd een grote schoonmaak! Ontstof je huis, gebruik schoonmaakmiddel met een frisse geur en gooi rommel, oude hebbedingetjes en spullen die je nooit of amper gebruikt weg. Denk ook aan het schoonmaken en opruimen van je keukenkastjes, kledingkast en voorraadkasten.

Tip 2

Haal buiten naar binnen. Ofwel: haal de lente in huis door je huis te decoreren met vrolijke en lekker geurende bloemen en planten. Laat in elk vertrek hier en daar een bloemetje terugkomen. Of wat dacht je van één ruimte omtoveren tot lente paradijs. De serre of tuinkamer is hier een ideale ruimte voor door het lichtinval en de connectie met de tuin. Zo geniet je hier (ook in de winter) van een lekker lente gevoel!

Tip 3

Vervang dikke en donkere stoffen. Denk bijvoorbeeld aan die donkere, zware gordijnen, het vloerkleed in de woonkamer of de kleur van de kussens op de bank. Vervang deze door lichte (transparante) stoffen. Houd de gordijnen zo veel mogelijk open en maak gebruik van pastelkleuren voor het lente-effect.

Tip 4

Decoreer je woning met lente sferen. Vervang donkere foto’s, kunst of wandplanken door lichte en vrolijke decoratie. Voorbeelden hiervan zijn een wandschildering van een kleurrijk landschap, een foto van een opkomende zon of lichte houten kistjes aan de muren.