Beestjes in huis…. Niemand wordt er blij van. Helaas krijgt iedereen wel eens te maken met deze beestjes in huis. Als je er op tijd bij bent en geluk hebt dan is het ook weer zo verholpen. Als je pech hebt dan heb je last van een hele plaag waar je lang zoet mee bent. Dan zit er maar één ding op: de ongedierte bestrijding bellen. Weet jij welke diertjes zo graag in onze huizen kruipen? Dit zijn de meest voorkomende ongedierte in huis:

Muizen

Het verbaast je waarschijnlijk niet, maar muizen zijn de meest voorkomende ongedierte in huis. Grote kans dat ook jij hier wel eens last van hebt gehad of hebt. Heb je slechts last van een enkele muis? Dan kan je je nog redden met huismiddeltjes tegen muizen. Bij een muizenplaag ben je verder van huis en kan je het beste de ongedierte bestrijding bellen.

Mieren

Ze zijn dol op zoetigheid, wurmen zich door alle kieren en gaatjes naar de strooppot in de kast. We hebben het natuurlijk over mieren. Ze zijn in de keuken niet alleen vervelend, maar ook onhygiënisch. Ze lopen overal overheen, zitten aan je voedsel en laten uitwerpselen achter. Als je ze eenmaal in huis hebt, is het lastig om van ze af te komen.

Vliegen

Iedereen kan wel over deze meepraten: vliegen in huis. Elke zomer heb je er minstens wel één in je huis die je helemaal gek maakt. Je krijgt ‘m maar niet te pakken en je wordt gek van het gezoem om je heen. Net zoals bij alle ongedierte in huis, zijn ook vliegen slecht voor je gezondheid. Ze kunnen bacteriën bij zich hebben en deze overbrengen als ze even snel een hapje nemen van je broodje.

Vlooien

Heb jij een hond of kat? Dan ben je bekend met vlooien. Ze bijten niet alleen honden en katten, maar ook mensen. Dit uit zich in een jeukend rood bultje vaak op de onderbenen. Als je vlooien eenmaal in huis hebt, kom je moeilijk van ze af.

Zilvervisjes en papiervisjes

Zilvervisjes en papiervisjes lijken heel veel op elkaar, waardoor ze ook met elkaar verward worden. Ze zijn beide gek op papier en kunnen met gemak boeken, fotoalbums, schilderijen en behang kapot knagen. Ze zijn heel snel en moeilijk te vangen.

Bedwantsen

Het idee van bedwantsen jaagt de stuipen op het lijf. Vaak lijkt dit alleen maar voor te komen in vieze hotels, maar niets is minder waar. Ook jij kan hier thuis last van krijgen. Het slechte nieuws: ze komen steeds meer voor in Nederland. Door het vele reizen kan je deze kleine insecten in je koffer mee naar huis nemen. Zonder dat je het doorhebt kan je in één keer last krijgen van een bedwantsenplaag in huis. Ze bijten en dit kan verschrikkelijke jeuk geven. De beten kunnen voorkomen op heel je lichaam.

Kakkerlakken

Kakkerlakken komen niet alleen voor in warme landen, maar ze komen ook in Nederland voor. Ze zitten graag in donkere en warme plekjes, waar genoeg voedsel in de buurt is. Jouw keukenkastje is de ideale plek voor ze. Ook kakkerlakken kunnen ziekteverwekkers dragen. De meest voorkomende ziekteverwekkers die ze bij zich dragen zijn salmonella en dysenterie.

Ongedierte kan bij iedereen in huis voorkomen. Het belangrijkste is dat je je huis goed schoon houdt, zo verklein je de kans op ongedierte in huis. Heb je toch wel last van ongedierte in huis? Bestrijd ze zo snel mogelijk zelf of bel de ongedierte bestrijding.