Een vloer kan veel invloed hebben op een bepaalde ruimte. Het is daarom verstandig om goed na te denken over de vloer die u koopt. Een vloer kan uw woning maken en breken. Er zijn veel verschillende soorten vloeren. Als u een vloer wilt die relatief weinig onderhoud nodig heeft, is het aan te raden om voor vloertegels te kiezen. Tegels zijn over het algemeen gemakkelijk schoon te maken en hebben een lange levensduur. De meeste soorten vloertegels zijn bovendien tijdloos. Tegels die u twintig jaar terug heeft gekocht, passen ook tegenwoordig nog prima bij de moderne woonkamer. Het is aannemelijk dat tegels die u nu bestelt over twintig jaar nog steeds trending zullen zijn.

soorten vloertegels

Natuursteen of keramische tegels?

Het kiezen tussen de verschillende soorten vloertegels wordt gemakkelijker als u vooraf een keuze tussen natuursteen en keramische tegels maakt. Keramische tegels zijn alle vloertegels die van klei gemaakt worden. Natuurstenen tegels zijn afkomstig van natuurlijke gesteenten. Over het algemeen zijn de natuurstenen tegels prijziger dan de keramische tegels. Iedere vloertegel van natuursteen is immers uniek. Soms kiest men ervoor om keramische tegels een natuursteenlook te geven. Hoe ‘echt’ deze vloertegels eruit zien is afhankelijk van de kwaliteit. Er is immers sprake van verschil in kwaliteit tussen tegels van verschillende aanbieders.

Keramische tegels hebben veel gunstige eigenschappen. Behalve dat deze vloertegels goedkoper zijn, zijn ze doorgaans ook erg slijtvast. Dit betekent overigens niet dat u met natuursteen niet van dezelfde eigenschappen kunt profiteren. Er zijn verschillende soorten vloertegels van natuursteen die ook erg slijtvast zijn.

Kiezen tussen de soorten vloertegels van natuursteen

Vindt u tegels met een luxe en unieke uitstraling belangrijk, dan is natuursteen de perfecte keuze. U heeft de keuze uit verschillende soorten vloertegels van natuursteen. Bent u op zoek naar tegels die zo min mogelijk onderhoud nodig hebben? Dan is graniet een uitstekende keuze. Graniet is een duurder soort natuursteen, maar is erg slijtvast en onderhoudsarm. Bovendien is het gesteente bestand tegen zuren, waardoor u tijdens het schoonmaken minder hoeft op te letten. Een goedkoper soort natuursteen is marmer. Ook deze vloertegels zien er prachtig uit. Het nadeel van marmer is alleen dat dit gesteente minder goed tegen zuren kan. Hierdoor kunt u de vloer niet met bijtende schoonmaakmiddelen behandelen.

De verschillende keramische tegels

Heeft u besloten dat u voor keramische tegels kiest? Ook dan hebt u de mogelijkheid om uit allerlei soorten vloertegels te kiezen. Het is zelfs mogelijk om keramische tegels met een houtlook te bestellen. Indien u kwalitatieve tegels koopt, krijgt u een realistische houtlook met de gunstige eigenschappen van een tegelvloer. Keramische tegels kunnen allerlei verschillende uitstralingen hebben. De meeste keramische tegels zijn duurder dan betontegels, maar minder prijzig dan tegels van natuursteen. Indien keramische tegels voor u de meest geschikte optie zijn, is volledig afhankelijk van uw eigen wensen. Dit is onder andere afhankelijk van de uitstraling die u wilt, maar ook van het budget dat u te besteden heeft. Het is dan ook verstandig om u even goed in de verschillende mogelijkheden te verdiepen.