Er zijn verschillende soorten glazen voor in huis, maar ook voor in de auto. Zo zie je dat steeds meer mensen geblindeerde ruiten nemen, maar ook ruiten met regensensoren komen steeds meer in optrek. De laatste jaren zijn de autoruiten dan ook ontzettend snel ontwikkeld en zijn er diverse variaties gekomen op autoruiten. Zoveel variaties zelfs dat je door de bomen het bos niet meer kunt zien. Maar welk soort glas is nou het meest gebruikt en meest populair vandaag de dag? In dit blog worden de verschillende soorten auto glazen besproken door een glaszetter in delft. Hopelijk kan je hierdoor een goede keuze maken wat voor soort glas jij in je auto wilt hebben!

Geblindeerde ramen

Geblindeerde ramen zijn de laatste tien jaar erg gegroeid qua populariteit. Geblindeerde ramen hebben enkele grote voordelen. Zo zal er minder snel in je auto ingebroken worden, omdat een inbreker niet kan zien of er iemand in zit en of er wel waardevolle spullen in de auto liggen. Daarnaast zorgt het ook voor wat privacy; niet iedereen kan meer ongewild door je ramen kijken als je in je auto zit. Dit is vooral lekker als je het haat als mensen naar je kijken. Ook zorgt het er daarnaast nog voor dat je interieur beter beschermd blijft, doordat de zonnestralen niet binnen komen en je geen ontzettend warme auto krijgt. Hierdoor verkleurt je interieur niet meer. En als laatste grote voordeel; het is stoer. Het heeft wel wat, van die geblindeerde ramen. Je auto krijgt hiermee een stoerdere uitstraling. 

Voorruiten met regensensoren

Voorruiten met regensensoren is een technologisch gemakje. Vroeger moest je altijd zelf je ruitenwissers aanzetten en moest je elke keer een stand kiezen. Met voorruiten met regensensoren hoeft die niet meer. De regensensoren pikken namelijk precies op hoeveel water er op jouw auto terecht komt en hoe hard het regent waarop zij zich automatisch aanpassen. Ze zullen in dat geval de ruitenwissers afstemmen op het aantal druppels dat op de auto terecht komt. Hierdoor hoef jij je nooit meer druk te maken over je ruitenwissers en je stand van de ruitenwisser aan te passen. Het is niet iets wat perse nodig is, maar is een handige bijkomstigheid. Daarnaast kost het niet heel veel extra om autoruiten met regensensoren te nemen. 

Mocht je nou meer informatie willen, neem dan een kijkje bij een glashandel of een autodealer. Die kunnen je hier perfect verder bij helpen.