Het kan zijn dat je er nog nooit van gehoord hebt maar je zult het vast wel eens hebben gezien. Een uitvalscherm! Uitvalschermen zijn zonweringen met vaste armen. Uitvalschermen zorgen ervoor dat de zon wordt tegengehouden. Het doek is meestal gemaakt van acryl. Je kan uitvalschermen vaak personaliseren naar jouw eigen wensen. Persoonlijk vind ik uitvalschermen super fijn. Ze kosten niet veel plek in het huis en ze zijn niet super duur. In dit artikel ga ik je meer vertellen over de voordelen van uitvalschermen. Ik wens je alvast veel leesplezier! 

Gepersonaliseerd 

Uitvalschermen kan je op de kleinste details personaliseren. Je kan je eigen afmeting gebruiken voor het perfecte gebruiksgemak. Er bestaan heel veel verschillende designs voor de schermen. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een zomers gestreept ontwerp of een classic een kleurig ontwerp. Ik vind het mooi als de schermen een zomers gestreept ontwerp hebben. Zo ziet je huis er ook kleurrijker en leuker uit. Ben je ook zo lui net als ik? Kies dan voor een volledig geautomatiseerd ontwerp. Met behulp van een afstandsbediening kan je zo vanuit je bank je scherm in en uitklappen. Geen fan van automatisering? Je kan ook voor een draaihendel kiezen. 

Fijn temperatuur 

Het fijnste aan een uitvalscherm is toch wel dat het de zon tegenhoudt. Schijnt de zon volop in je huis? Klap dan je uitvalscherm uit. Een uitvalscherm zorgt ervoor dat zon niet naar binnen schijnt. Als de zon een langere tijd niet in je woonkamer schijnt dan wordt het temperatuur binnen ook een stuk fijner. Het is dan minder benauwd en je zweet dan minder. Win-win situatie dus! 

Lage kosten 

Een uitvalscherm is relatief goedkoop vergeleken met andere zonneschermen. Een uitvalscherm kost ongeveer 600 euro. Natuurlijk kan de prijs verschillen met jouw wensen en eisen. Het beste is om een offerte aan te vragen bij verschillende partijen. Zo krijg je een handig overzicht van de kosten. Wat ook heel fijn is dat uitvalschermen heel lang mee gaan. De  meeste uitvalschermen gaan wel tot 8 jaar mee. Als je ze eenmaal aangeschaft hebt dan hoef je ze niet elk jaar te vervangen. Wat wel wordt aangeraden is om ze te onderhouden. 

Ik hoop dat dit artikel informatief voor je was. Heb jij thuis ook een uitvalscherm of een knikarmscherm? Ik hoor het graag wat jouw ervaringen ermee zijn. Stuur mij gerust een berichtje!