Mensen twijfelen vaak of ze meer geld willen uitgeven aan een nieuwbouwwoning of dat ze liever geld willen uitgeven aan een iets oudere woning. In deze blog geef ik je verschillende voordelen van een nieuwbouwwoning. Waarom zou je voor een nieuwbouwwoning kiezen? Is een nieuwbouwwoning de juiste keuze voor jou? Na het lezen van deze blog hoop ik deze vragen voor jou te hebben beantwoorden.

Nauwelijks onderhoudskosten

In de eerste jaren heb je nauwelijks onderhoudskosten, bijvoorbeeld voor schilderwerk. Dit is vaak een groot voordeel voor mensen die het druk hebben met andere dingen. Je ziet vaak dat dit een belangrijk punt is voor jonge gezinnen. Zij hebben het namelijk al druk genoeg met hun kinderen of werk. Je hebt niet alleen nauwelijks kosten, maar je hebt ook minder onderhoudswerkzaamheden, zoals zelf het huis schilderen.

Je kunt dingen zelf ontwerpen

Het voordeel van een nieuwbouwwoning is dat je zelf dingen kunt bepalen/ontwerpen. Je kunt bijvoorbeeld je eigen tuin helemaal zelf ontwerpen. Ga je voor bestrating of voor veel groen? Deze antwoorden kun je helemaal zelf invullen. Ook kun je het huis van binnen helemaal ontwerpen. Dit moet wel in overleg gedaan worden met de aannemers van het huis, zodat bepaald kan worden wat mogelijk is.

Je woont energiezuinig

Wat ook een groot voordeel is van nieuwbouwwoningen is dat de huizen goed geïsoleerd zijn. Dit heeft een positief effect voor warme zomers en koude winters.        

Nadelen van een nieuwbouwwoning

Natuurlijk zitten er ook wat nadelen aan een nieuwbouwwoning. Een groot nadeel van een nieuwbouwwoning is dat je vooraf niet het huis kan bekijken. Je beslist aan de hand van bouwtekeningen en schetsen. Tegenwoordig zijn er wel steeds meer online tools die je met grafische beelden kunnen laten zien hoe het huis er uit komt te zien.

Ook staat de prijs van een nieuwbouwwoning altijd vast. Bij een bestaand huis kun je nog onderhandelen over de prijs, dit is niet mogelijk bij nieuwbouw. Hier staat wel weer tegenover dat de meeste onderhoudswerkzaamheden al zijn uitgevoerd of niet nodig zijn omdat het een nieuw huis is.

Vond je deze blog leuk om te lezen. Klik dan hier om nog meer blogs te lezen.