Vrijwel iedereen is wel bekend met de zitzak. Een grote zak gevuld met schuimrubber, parels of pitten in vaak vrolijke felle kleuren die vooral geassocieerd wordt met het gebruik door kinderen. Dit is helemaal waar, maar de zitzak anno nu is veel meer dan dat. De zitzak is namelijk sterk doorontwikkeld en zien we steeds vaker terug in interieurs bij mensen thuis, in publieke ruimtes of in bedrijven.

De zitzak is sterk verbeterd in kwaliteit en design, waardoor steeds meer mensen kiezen voor een zitzak in huis. Het is dan ook een understatement dat de zitzak over de laatste twintig jaar is uitgegroeid van kinderspeelgoed tot volwaardig meubilair.

De praktische voordelen van de zitzak maken deze erg geliefd

De zitzak is ontzettend praktisch en brengt veel voordelen met zich mee. Zitzakken zijn over het algemeen behoorlijk licht in gewicht en daardoor makkelijk te verplaatsen. Wanneer je graag regelmatig je kamer of een ruimte anders inricht, dan is een zitzak een uitkomst. Veel zitzakken zijn namelijk goed bestand tegen water en daardoor ook erg geschikt voor buitengebruik. Het is dan ook niet verwonderlijk dat niet alleen particulieren de zitzak voor buiten in de tuin gebruiken, maar ook strandtenten de zitzakken steeds vaker gebruiken.

Ook in de Horeca en op festivals zien we de zitzak met regelmaat terugkomen in loungehoeken. De kinderzitzak bestaat ook nog steeds en ook deze zijn een stuk verder ontwikkeld dan vroeger. Je kunt nu allerlei verschillende vrolijke zitzakken voor kinderen kopen in verschillende kleuren van wit tot aan paarse zitzakken, en in de vorm van bijvoorbeeld een voetbal, een olifantje of een walvis. Een zitzak is dan ook een geliefde aanvulling voor elke speelhoek of kinderkamer.

Altijd optimaal zitcomfort met hervulbare vullingen

Het zitcomfort van de zitzak is behoorlijk verbeterd door de jaren heen. Een voordeel aan de zitzak, is dat de vulling vaak bijgevuld kan worden, waardoor het zitcomfort weer een boost krijgt. Ook in counseling- en andere therapie praktijken komen zitzakken steeds vaker terug. De reden hiervoor, is omdat dit het ideale meubelstuk is waarop je op een zeer ontspannen manie kan zitten.

Er worden tegenwoordig ook grotere varianten gemaakt en zelfs zitzakbanken, waarop je met meerdere mensen tegelijk kan zitten. Ook de zitzak stoel is een trend, waarbij de zitzak meer vorm heeft en is voorzien van een zitplek en een rugleuning. Om het interieur helemaal compleet te maken kun je er ook voor kiezen om een zitzakpoef of een leren poef aan een ruimte toe te voegen die vaak zorgen voor warmte en een gezellige sfeer.