Een keuken met bar is helemaal trendy. Logisch, want een bar in de keuken is natuurlijk super gezellig. Het is natuurlijk fijn dat gezelschap aan de bar kan zitten op het moment dat jij aan het koken bent. Wat je ook nodig hebt bij een bar in de keuken zijn comfortabele en stijlvolle barkrukken. Tegenwoordig zijn er vele soorten en maten design bureaustoelen verkrijgbaar. 

Kies bijpassende barkrukken

Een bar kan een goede plek in je woning zijn om te gebruiken als eettafel. Zeker als je een kleine woning hebt met weinig ruimte voor een grote eettafel. Een bar kan functioneren als volwaardige eettafel. Gecombineerd met bijpassende barkrukken is een bar in de keuken ook nog eens enorm stijlvol. Barkrukken zorgen voor sfeer. Kies daarom altijd voor hippe design barkrukken.

Wat is de ideale hoogte voor barkrukken?

Barkrukken zijn verkrijgbaar in verschillende hoogtes. Gemiddeld zijn ze ongeveer 65 a 75 centimeter hoog, maar er zijn genoeg lagere en hogere modellen te vinden. En vergeet natuurlijk de verstelbare barkrukken niet, deze kan je helemaal naar wens afstellen op de juiste hoogte. Voor de juiste hoogte neem je de hoogte van de bar als uitgangspunt. Er moet ongeveer 25 tot 30 centimeter zitten tussen de bovenkant van de zitting en de bovenkant van de bar. Als je een set barkrukken neemt met deze hoogte dan weet je zeker dat je goed zit!

Vast of verstelbaar?

Bij het kopen van design barkrukken heb je de keuze uit twee soorten, namelijk: verstelbare en vaste krukken. Hieronder hebben de voor- en nadelen voor je verzameld.

Vaste barkrukken

Als je kiest voor vaste barkrukken dan hebben ze een vaste zithoogte, daarom is het erg belangrijk om de juiste hoogte te nemen. Het grote voordeel van deze modellen is dat ze vaak voordelig zijn. Verder zijn ze ook wat makkelijker te verzetten doordat ze lichter van gewicht zijn. 

Verstelbare barkrukken

De beste keuze in onze ogen is het kopen van verstelbare barkrukken. Het is natuurlijk enorm fijn dat je iedere barkruk helemaal naar wens kan afstellen. Zo is er voor ieder gezinslid een barkruk waarop hij of zij comfortabel kan zitten. Een verstelbare barkruk beschikt over een hydraulische systeem waardoor de kruk gemakkelijk in hoogte te verstellen is. Het nadeel van deze verstelbare modellen is dat ze vaak een stuk zwaarder zijn. Dit zorgt overigens wel weer voor wat extra stevigheid ten opzichte van vaste barkrukken.