Wat is er mooier dan in stijl en ontspannen op het balkon of in de tuin te genieten van uw vrije tijd?

Voor veel huiseigenaren en huurders is het een genot om de zomer of avond door te brengen in hun eigen tuin, op het terras of op het balkon. Wie wil er nu tevreden zijn met goedkope polyrotan meubelen?
Het gaat erom dat u in uw eigen tuin, op het balkon of terras een oase van welzijn creëert, waar u op een gezellige en stijlvolle manier kunt genieten van zomeravonden en hele weekenden. Vier met vrienden. Of u kunt zich prima vermaken met het gezin.

Oud meubilair

Het oude, oncomfortabele, slecht gestoffeerde en verouderde tuinmeubilair van kunststof, rotan of hout is daardoor voor velen achterhaald.
Goed meubeldesign kenmerkt zich door het feit dat esthetische, functionele en gebruiksvriendelijke factoren samen een stijlvol, harmonieus geheel vormen.

Naast deze ontwerpprincipes, die van toepassing zijn op het ontwerpen van meubels in woonkamers, zijn er nog andere factoren bij het ontwerpen van loungetuinmeubilair.

Buitenmeubels

Buitenmeubels staan immers bloot aan de invloeden van de natuur en het weer. Tuinmeubilair moet daarom aan aanvullende eisen voldoen.

Naast alle esthetische aspecten moeten tuinmeubelen idealiter weerbestendig zijn, niet weerbestendig, gemakkelijk schoon te maken, snel te drogen en ook na jaren hun schoonheid niet te verliezen.
Daarom concentreerde meubelontwerper Florian Asche zich bij de ontwikkeling van de lounge tuinmeubelsets van april meubelen op materialen die worden blootgesteld aan de meest barre weers- en temperatuuromstandigheden in de boten- en jachtbouw. Het doel: duurzaam, sneldrogend, vuilafstotend, licht en zeer resistent.

Door bijzonder geschikte materialen te gebruiken, kon meubelontwerper Florian Asche een uiterst minimalistisch ontwerp voor het tuinmeubilair realiseren. De afwezigheid van extra materialen, hulpstukken en onnodige bloei heeft geleid tot een minimalistisch meubeldesign dat indruk maakt met zijn eenvoud. Daarnaast is een zeer modern ontwerp mogelijk gemaakt.

Tuinmeubilair

De ruimtebesparende constructie van het buitenmeubilair maakte het ook mogelijk om de ruimte zeer goed te gebruiken. Omdat tuinmeubilair zo representatief en comfortabel mogelijk moet zijn en toch zo min mogelijk ruimte inneemt. Dankzij het nieuwe meubeldesign kunnen de kamers op terrassen en balkons nu optimaal benut worden zonder comfort uit het oog te verliezen.

Door de speciale materialen kon de anders gebruikelijke combinatie met rotan in de loungemeubels van april furniture komen te vervallen. Voordeel: zeer licht loungemeubilair en geen weersgevoelige verbindingen met polyrotan, hout of andere stoffen.

Maximale combineerbaarheid van de design lounge tuinmeubelsets
Dankzij de eenvoudige, duidelijke vormentaal kunnen de individuele loungemeubelelementen op bijna elke manier worden gerangschikt en gecombineerd. Hierdoor kunnen de design tuinmeubelen perfect worden aangepast aan de lokale omstandigheden. Of het nu gaat om kleinere balkons en terrassen of uitgestrekte tuinen, of het nu voor een paar personen is of grotere feesten en partijen – het design tuinmeubilair biedt maximale flexibiliteit.