Een mooie vloer is een erg belangrijk onderdeel in jouw woning. Een vloer bepaalt voor een groot deel hoe de woning eruitziet. Vloeren zijn er namelijk in veel verschillende soorten en kleuren. Zo zijn er laminaat vloeren, maar ook parket vloeren of vloerbedekking. Ben je op zoek naar een nieuwe vloer in jouw huidige woning of zoek je een mooie vloer voor je nieuwe woning? In dit artikel laten we je 4 vloeren zien die niet mogen ontbreken in jouw woning in 2022.

Verschillende soorten vloeren

Zoals we al kort aangaven zijn er veel verschillende soorten vloeren. Een vloer die in veel huizen voorkomt is laminaat. Dit komt omdat het redelijk goedkoop is, maar toch een mooie uitstraling heeft. Ook parket vloeren zien we nog steeds veel in 2022. Andere vloersoorten zijn vinyl, PVC, houten vloeren, tegels, tapijt of gietvloeren.

1.    Parket vloeren

Parket vloeren zijn erg populair en zo ook in 2022. Parketvloeren lijken op houten vloeren, maar het grote verschil is dat parketvloeren niet van massief hout zijn. Een massieve vloer reageert sterker op luchtvochtigheid. Alleen de bovenste laag is van massief hout bij een parketvloer, de lagen eronder bestaan uit multiplex of vurenhout. Een parketvloer ziet er erg modern uit, dus een mooi parket is zeker een goede optie voor jouw huidige of nieuwe woning.

2.    Visgraat vloer

Een vloer die we de laatste jaren in steeds meer huizen zien, is een visgraat vloer. De visgraatvloer trend is erg gewild en zo ook in 2022. De visgraatvloer is echter wel een stuk duurder dan de meeste vloeren, omdat het veel arbeidsintensiever is om deze neer te leggen. Er zijn ook steeds meer variaties op de visgraat vloer, dus genoeg leuke opties voor jouw nieuwe vloer.

3.    Beton

Een andere vloer dan een standaard houten vloer is een betonnen vloer. Een vloer van beton geeft een strakke en stoere uitstraling aan je woning. Zeker in combinatie met houten interieur is een betonnen vloer een hele goede optie. Ben je dus op zoek naar een industrieel, stoer en strak design voor jouw vloer en heb jij thuis een stoer interieur? Kies dan zeker voor een betonnen vloer voor jouw woning.

  • Duurzame vloer

Tot slot een vloer die niet om design gaat, maar vooral om gebruiksgemak. Steeds meer mensen kiezen voor een duurzame vloer. Denk hierbij aan een vloer die helpt de kamer warm te houden waardoor je minder gas gebruikt. In het jaar 2022 is dit een grote trend geworden.

Ieder jaar zijn er weer bepaalde vloeren die goed in de smaak vallen. Welke vloer kies jij voor jouw woning?

Meer industriële tips? Je leest het hier.