Ben je onlangs verhuisd en op zoek naar manieren om je inrichtingskosten zo laag mogelijk te houden? Of ben je op zoek naar iets nieuws om je interieur een beetje op te fleuren? Voor degene die graag grote veranderingen willen brengen aan hun huis: je zit op de goede plek! Een voornaamste keuze die mensen maken als het gaat om interieur veranderingen is het verven van muren of het beleggen van vloertegels of -planken. Niet veel mensen hebben echter het geld om veel nieuwe spullen aan te schaffen. Geen zorgen!

In dit blog vertellen wij je over vloertegels die je zowel binnen als buiten kunt toepassen. Deze keramische tegels zijn perfect voor degene die houden van chique en hun portemonnee niet al te veel pijn willen doen. Twee vliegen in één klap!

Keramische tegels: een slimme keuze voor binnen en buiten

Keramische tegels, wat veel weg heeft van natuursteen vloertegels, zijn de de perfecte keuze voor een vloer, wand of terras. Als je dus van plan bent om je huis en tuin een nieuwe look te geven, dan zijn deze tegel ideaal voor jou. Keramische tegels zijn een vervaardigd product, ontworpen door een computer. De prints zijn de afgelopen jaren steeds gedetailleerder geworden, waardoor je dus haast niet meer kan onderscheiden van een natuurstenen of houten vloer.

Keramische tegels zijn duurzaam, onderhoudsarm en verkrijgbaar in allerlei soorten stijlen en kleuren. Hoe ideaal is dat? Er is altijd wel een tegel die jij leuk vindt!

De verschillende soorten keramische tegels

Er zijn keramische tegels  voor zowel binnen als buiten. Qua stijlen gaan ze alle kanten op: denk aan een natuursteen look, houten look, beton look, Portugese look en nog veel meer. Elke stijl is daadwerkelijk te verkrijgen in keramiek. Als je een fan bent van verschillende kleuren, stijlen en afmetingen, dan zit je met keramische vloertegels goed.

Keramische tegels die ontworpen zijn voor binnenvloeren vereisen weinig onderhoud. Dit is omdat deze tegels niet niet gevoelig voor krassen, vlekken en zuurhoudende middelen zijn. Hoeveel jaren er ook mogen verstrijken, krassen en vlekken zullen haast niet te vinden zijn op deze tegels. Geweldig dus voor de lompe mensen onder ons die wel af en toe iets laten vallen. In vergelijking met natuursteentegels of houten tegels zijn keramische tegels de gouden tegels in de tegel categorie.

Welke keramische tegels passen het beste bij mijn interieur?

Zoals benoemd zijn er keramische tegels voor elke stijl op de markt. Deze flexibiliteit staat dus toe dat je alles kan combineren aan de hand van jouw smaak. Ben je dus een groot fan van een industrieel interieur? Ga dan voor een keramische tegel met een betonlook. Deze oogt strak en stoer, wat precies bij een industriële woonstijl past. Ga je meer voor iets chique, dan zijn de keramische tegels met witte of zwarte print het mooist. Kijk vooral voor meer informatie op websites zoals Pinterest: zo creëer je jouw droom interieur het beste!

Waar kan ik keramische tegels kopen?

Keramische tegels kun je kopen bij verschillende grote woon- en bouwmarkten. Ook zijn er online kleinere bedrijven die gespecialiseerd zijn in tegels die je kunnen helpen. Voor natuursteen tegels kopen zit je altijd goed, zolang je internet tot je beschikking hebt.