Je ziet het tegenwoordig in steeds meer huizen terug: velvet stoelen. Zacht, modern en chique omschrijven deze stof het beste. Bovendien is het ook nog eens redelijk betaalbaar. Het staat dus niet voor niets al jaren aan de top van de interieurtrends. Toch zijn er natuurlijk ook een aantal zaken die je moeten over deze stoelen voordat je ze daadwerkelijk aanschaft. Welke dat zijn, lees je hieronder.

Huisdieren en fluweel

Katten en honden gaan soms niet helemaal samen met meubels. Zo hebben katten soms de neiging om eens flink te gaan krabben aan de bank of bijt de hond opeens je net gekochte kussen stuk. Velvet stoelen zijn hier prima tegen bestand. Dit komt door een aantal eigenschappen van deze stof. Het is namelijk gemaakt van polyester en dat is erg gebruiksvriendelijk en onderhoudsarm. Velvet neemt namelijk minder vuil en vocht dan andere stoffen op: hierdoor kun je makkelijker de haren van je huisdier verwijderen. Ook nodigt de zachte stof je hond of kat minder snel uit om er aan te gaan krabben. Velvet stoelen zijn dus zeker huisdierbestendig! 

Shading

De een vindt het juist een pluspunt van een fluwelen stoel, de ander vindt het verschrikkelijk: shading. Dit is de kleurverandering die ontstaat als je je hand wrijft over de stof. Deze verandering ontstaat doordat velours een geweven stof is met kleine openstaande lusjes. Als deze worden doorgesneden, ontstaan er kleine haartjes die de basis vormen van de zachtheid. De verleiding is dan groot om hier overheen te wrijven. Als je dit doet, ontstaat er een kleurverandering en een speels licht/donker-effect. Ook als je opstaat, kun je je zitplek nog goed zien. Houd je niet van dit speelse effect? Dan is fluweel niet iets voor jou.

Geen verkleuring

De kans op verkleuring is klein met fluwelen meubels. Dit geldt dan natuurlijk ook voor de velvet stoelen. Je kunt nooit verkleuring 100% tegengaan, maar de kans erop verlaag je al een hele hoop door voor een polyester stof te kiezen. Heb je veel lichtinval in de ruimte waar je de stoelen gaat plaatsen? Dan is een velvet stoel dus optimaal, aangezien deze goed tegen zonlicht kan! 
Ben je er ook van overtuigd dat een velvet stoel perfect in jouw woning past? Kijk dan eens op op de website van Skogen voor inspiratie, tips en informatie over deze stoelen.