Als je gaat verhuizen, dan gaat daar wel wat voorbereiding aan vooraf. Een verhuizing heb je niet even 1,2,3 gedaan. Er zijn een aantal dingen die van tevoren goed moet regelen, verhuizen kan je namelijk niet in je eentje. Wil jij weten hoe je de verhuizing goed door komt? Dat lees je in dit artikel.

Begin op tijd

Als je gaat verhuizen dan is een planning heel belangrijk. Wat je ook veel stres gaat besparen is als je al vroeg van tevoren begint met alles te regelen. Om alles goed op orde te hebben is het handig om lijstjes te maken. Maak bijvoorbeeld een lijstje met wie je moet bellen voor adreswijzigingen, zoals abonnementen, dokter, tandarts, internet enzovoorts. Als je vroeg begint met kan je natuurlijk nog niet alles inpakken, maar je kunt wel alvast spullen uitzoeken die je niet meer gebruikt of die weg kunnen. 

Wanneer je ervoor kiest om een verhuisbedrijf in te huren, is het belangrijk dat je vroeg van tevoren begint met het uitzoeken van een goed bedrijf. Veel bedrijven zitten vaak al volgepland. Als je van plan bent om de verhuizing zelf te gaan doen dan is het handig om familie en vrienden te vragen of ze je kunnen helpen. Als je van de randstad naar het platteland gaat verhuizen is het veel handiger om bijvoorbeeld een verhuislift te huren in Den Haag dan uit een plaatst ver weg. 

Een maand voor de verhuizing

Een maand van tevoren is het ongeveer wel tijd om het lijstje af te werken, dus om te bellen naar allerlei instanties voor de adreswijziging. Als je kleine kinderen of huisdieren hebt is het ook fijn om voor de verhuis dag een oppas of opvang te hebben geregeld. Nu is het ook de tijd om aan iedereen te laten weten dat je gaat verhuizen, dit kan doormiddel van het opsturen van een kaart.

Een week voor de verhuizing

Dit is het moment om alles in te gaan pakken. Doordat je van tevoren alles al goed gepland en geregeld hebt, moet het inpakken heel snel gaan. Zorg dat je alle gelabelde dozen klaar hebt staan. Waarschijnlijk heb je al heel veel weggegooid, maar als je nog heel veel hebt kan je het grofvuil bellen zodat ze je spullen komen ophalen. Dit is ook het moment om alle laatste dingen te checken, denk hierbij aan of je familie en vrienden die dag aanwezig zijn en of de verhuislift daadwerkelijk gehuurd is op de juiste dag. 

De verhuisdag

Als het goed is heb je de dag ervoor alvast de koelkast laten ontdooien, de dozen klaargezet en de meubels die niet door de deur passen alvast uit elkaar gehaald. Dan is het echt tijd voor de verhuizing. Zorg dat de spullen boven al klaar staan voor de verhuislift en begin zelf vast met het inladen van een busje, auto’s of aanhangwagen. Als het huis helemaal leeg is, check dan of alle ramen en deuren dicht zijn en of je alle sleutels bij je hebt.