Bloemen en planten maken elke omgeving beter. Zelfs als je hartstikke allergisch bent of geen milieuonvriendelijke wegwerpbloemen wilt kopen, kun je aan de slag met natuurlijke elementen in huis. Je kunt verschillende kanten op, of je nu zelf unieke vazen maakt of met papieren bloemen in de weer gaat. En je hoeft er niets nieuws voor te kopen!

Natuur als inspiratiebron

Wat kun jij voor moois toevoegen aan jouw huis? Misschien kan de woonkamer wel extra sfeer gebruiken of kun je de werkruimte opleuken. Wat je ook wilt, in de natuur vind je volop inspiratie. Grove takken, ontluikende knoppen en kleurrijke bloemenzeeën zijn slechts enkele voorbeelden van inspiratie.

Bloemenkrans in jouw stijl

Met een voorraadje bloemen en een klosje koperdraad heb je alle materialen om een bloemenkrans te maken. Kies als eerste takken en bloemstelen die je graag bij elkaar in een krans zou willen. Grote, gedroogde bloemen zijn minder geschikt, omdat deze doorgaans te broos zijn om vervlochten te worden.

diy bloemen doe het zelf bloemenkrans

Vorm daarna met de koperdraad een rondje in de kransgrootte die je wilt. Vervolgens wikkel je de takken en stelen voorzichtig om deze draad heen. Daaromheen wikkel je de koperdraad om ze op hun plek te houden. Je kunt ook kiezen voor touw of lintjes als je dat mooier vindt.

Je kunt de krans opleuken met decoratie zoals vlinders en kant, zodat het goed past binnen een romantische woonstijl. Ook kun je met simpele veldbloemen een perfecte bohemian krans maken. Leg de krans neer op tafel, hang hem op voor het raam of zet hem op je hoofd. Wat je ook kiest, het is dus niet moeilijk om een bloemenkrans te maken die in je eigen stijl past!

Maak persoonlijke bloemen van oud papier

Een boeket van papieren bloemen past in elk huis, maar is vooral ontzettend leuk om te geven. Kies een passend boek of graai in je oud-papierbak voor een lading papier. Gebruik een waterverf om de pagina’s de gewenste kleur te geven. Vervolgens knip je bloemblaadjes uit de pagina’s en lijm je deze blaadjes aan elkaar. En tadaaa, je hebt prachtige en persoonlijke bloemen! Deze kun je bevestigen aan takken om er een echte bos van te maken, maar ook op een cadeautje plakken als decoratie.

Met ouder boeken of oud papier kun je nog meer moois maken. Een andere manier om papieren bloemen te krijgen, is het lijmen van papieren stroken in sierlijke vormen. Je krijgt dus een kunstwerk dat bestaat uit strookjes papier, in de kleuren van jouw keuze.

Kies een stevige achtergrond om de stroken op te lijmen. Misschien past een passe-partout wel goed in je interieur? En dan begint het puzzelen: vind de mooiste vormen die je kunt maken. Welke bloem is jouw favoriet?

Kekke bloempotten in je interieur

Nieuwe dingen kopen is leuk, maar hoeft niet altijd. Wedden dat je in huis iets hebt om een originele pot of vaas van te maken? Dus, struin je huis door en kijk waar jij de show mee kan stelen. Oude theekopjes, conservenblikken en zelfs versleten voetballen zijn een goede basis voor een creatieve bloempot. Je kunt deze natuurlijk goed in de tuin zetten. 

Je kunt de gevonden dingen verven en repareren, maar je kunt ook gewoon voor de vintage look gaan. Zorg wel voor een plastic laag in je vaas of pot, zodat vocht niet weglekt. Hier kun je prima een vuilniszak voor gebruiken, die je aan de bovenzijde van de vaas of pot vastniet. Meer werk is het niet, een kekke bloempot is dus een eitje om te maken. Maar het eindresultaat is wel superorigineel!