Zou je graag een nieuwe keuken willen laten plaatsen, maar heb je geen keuken inspiratie? Dan is het lastig om te bedenken wat je nou eigenlijk wilt. Wil je een moderne, landelijke of industriële keuken? Welke materialen wil je gebruiken en hoe moet deze zijn vormgegeven? Zonder inspiratie sla je geen spijkers met koppen en het goede nieuws is dat je deze ook zelf kunt zoeken. De volgende tips helpen je bij het terugvinden van je keuken inspiratie.

Ga op pad en doe keuken inspiratie op

De beste manier om inspiratie te krijgen voor het ontwerpen en inrichten van je keuken is door er op uit te gaan en keukens in het echt te bekijken. Dit kun je op verschillende manieren doen. Er zijn voldoende showrooms waar je tussen de kant en klare keukens doorloopt. Breng een bezoekje aan Ikea en loop daar door de keukens die al zijn opgesteld. Eventueel ga je zelfs bij mensen thuis langs die je kent en bekijk je hun keuken. Waar je ook bent, op het werk, in een restaurant, bij vrienden thuis of in de bibliotheek. Overal zijn elementen te vinden die je in je eigen keuken verwerken kunt. Schrijf alles op wat je mooi vindt en neem hier eventueel foto’s van.

Maak een moodboard

Je weet nu wat je mooi vindt en je hebt voldoende keukens gezien in de praktijk. Waarschijnlijk ben je nu al wat enthousiaster en begint je keuken inspiratie terug te keren. Nu is het tijd om deze ideeën samen te gooien en er iets moois van te maken. Dit doe je gemakkelijk zelf en dat brengt de creativiteit in je naar boven. Maak bijvoorbeeld een aantal digitale moodboards met de foto’s die je hebt gemaakt. Met een moodboard orden je je gedachten en zie je direct welke van jouw ideeën perfect bij elkaar passen.

Een keuken ontwerpen

Nu je weet wat je wilt, wat bij elkaar aansluit en hoe je je keuken in wilt richten, waarom ga je dan niet direct een ontwerp maken? Niets zal je keuken inspiratie beter aanwakkeren dan zelf bezig te zijn met het samenstellen van de ideale keuken voor jou. En dat doe je heel gemakkelijk door een online programma te gebruiken waar je in 3D je hele keuken zelf in kunt vullen. Deze programma’s zijn gratis. Met deze keuken inspiratie, je moodboard, je ontwerp en je wensenlijst, ga je vervolgens naar een adviseur die van jouw dromen werkelijkheid kan maken.

Keuken inspiratie is overal om je heen

Als je een keuken op maat laat maken, dan zijn er eigenlijk maar weinig ideeën die niet kunnen worden uitgevoerd. Heb je keuken inspiratie nodig, kijk dan om je heen. Welke kleuren en materialen vind je mooi? Van welke stijl houd je? Wat zie je in andere gebouwen en woningen wat je graag in je keuken zou willen laten verwerken? Als je eerst zo veel mogelijk keuken inspiratie verzamelt en deze vervolgens voor jezelf probeert te ordenen, dan is de kans groot dat je snel je ideale keuken voor je ziet. Dan heb je alleen nog een specialist nodig die hier werkelijkheid van kan maken. De specialisten van superkeukens.nl helpen je graag met het vinden van jouw ideale keuken.