Door het groeiende probleem van de afvalverwijdering en de huidige noodzaak om het milieu te beschermen, is duurzaamheid een steeds noodzakelijker thema geworden, waardoor het ook hoog in onze samenleving staat.

Als we het hebben over duurzame decoratie, hebben we het dus over een bewustere houding ten opzichte van thuis, maar vooral ten opzichte van de planeet. We kunnen allemaal duurzamere keuzes maken in onze huizen. Soms heb je maar een beetje inspiratie nodig om een geweldig project te maken!

1. Integreer antieke stukken in de decoratie

Hergebruik van oude meubels is misschien wel een van de eenvoudigste manieren om duurzame decoratie in de praktijk te brengen. En het is zeer waarschijnlijk dat je bij jouw ouders en grootouders van die stukken vol geschiedenis kunt vinden, die al bij die plaats lijken te horen, maar die een nieuw leven kunnen krijgen. Bovendien zijn het meubels met kwaliteitsmaterialen die we in de winkels nauwelijks te koop vinden.

Als je op zoek bent naar stukken van goede kwaliteit tegen een meer betaalbare prijs, dan is tweedehands kopen de oplossing. Meubelen met een lange levensduur kunnen nu een nieuwe bestemming krijgen. Het is misschien niet eens de kleur die je wilde, maar als je hem restaureert, zult je zien dat het resultaat de moeite waard is. Uiteindelijk heb je een uniek stuk, van goede kwaliteit en voor een lagere prijs.

2. Kiezen voor natuurlijke materialen

Een van de uitgangspunten van duurzame decoratie is het gebruik van milieuvriendelijke materialen, zoals bijvoorbeeld bamboe. We associëren deze materialen gemakkelijk met een inrichting die meer geïnspireerd is door een landelijke stijl, vanwege de lichte materialen met natuurlijke afwerkingen. Kiezen voor natuurlijke materialen betekent echter niet dat je alleen in deze stijl hoeft in te richten.

Natuurlijke materialen zoals hout of steen in combinatie met moderne stukken hebben de kracht om luxueuze en verfijnde omgevingen te creëren. Het eindresultaat is een gezellige kamer met veel persoonlijkheid.

3. PVC-vloeren: duurzaamheid in jouw huis

Coretec PVC vloeren worden de favoriet van snelle bouwplaatsen die moderniteit willen, en daar is geen gebrek aan redenen voor. Naast de praktische plaatsing ten opzichte van andere vloeren, is de PVC-vloer veelzijdig en met een geweldige afwerking. Het materiaal heeft ook het voordeel dat het duurzaam is.

Hoewel PVC tot de drie meest geproduceerde kunststoffen ter wereld behoort, is het de kunststof die het minst in stedelijk afval voorkomt. Dat komt omdat 64% van de PVC-producten wordt gebruikt in toepassingen met een lange levensduur. Dat wil zeggen dat ze een nuttige levensduur van meer dan 15 jaar hebben, zoals leidingen, aansluitingen, vloeren, raam- en deurkozijnen.

Een ander groot voordeel van PVC vloeren is dat er geen grote ingrepen nodig zijn om ze te installeren. Iets dat een snellere renovatie mogelijk maakt, waarbij alle ongemakken van gewone renovaties worden vermeden.

Lees hier meer tips hoe jij jouw huis gezelliger kan maken.