Er zijn talloze manieren om van je tuin een droomtuin te maken! Heb je bijvoorbeeld al eens gedacht aan het laten plaatsen van een moderne jacuzzi in de tuin? Tegenwoordig hoeft een jacuzzi helemaal niet zo duur meer te zijn, doordat je voor een opblaasbaar model kunt kiezen. Een opblaasbare jacuzzi is weliswaar veel goedkoper, maar moet ook ieder jaar naar binnen worden gehaald. Dat kan als een nadeel worden beschouwd! In dit artikel geven we je een aantal handige tips, om je huidige tuin om te toveren tot je droomtuin. Aan welke eisen moet een droomtuin voor jou voldoen?

Personal space: creëer voor iedereen een geschikt hoekje in jouw droomtuin

Bij het inrichten van de tuin wil je rekening proberen te houden met ieder gezinslid. Zorg er daarom voor dat je verschillende hoekjes creëert. Denk aan een groot gazon voor je spelende kinderen en huisdieren, een mooie moestuin voor je partner, een aantal plantenborders om de tuin van kleur te voorzien, enzovoorts. Zelf wil je natuurlijk een prachtig terras, om heerlijk van het mooie weer te kunnen genieten tijdens de zomer.

Tip: het kan het overwegen waard zijn om je terras van een buitenkeuken te voorzien. Een buitenkeuken maakt dat je voortaan altijd bij je gezin kan zijn, als je het diner aan het bereiden bent.

American Dream: maak gebruik van een veranda in plaats van terras

Naast de mogelijkheid om een terras in je tuin aan te leggen, zou je ook voor een veranda kunnen kiezen. Een veranda heeft een heel natuurlijke uitstraling en biedt je de mogelijkheid om ook tijdens een zomers buitje heerlijk buiten te kunnen zitten! Wil je een veranda in Amsterdam, Rotterdam of een soortgelijke grote stad laten plaatsen? Er zijn verschillende bedrijven die je hierbij kunnen helpen. Laat je vooraf adviseren over de mogelijkheden die je hebt! 

Privacy: denk goed na over de afscheiding van je tuin

Een tuin wil je het liefst zo groot mogelijk laten lijken. Wanneer je tuin breed en kort is wil je waarschijnlijk de lengte benadrukken. De beste afscheiding is dan houten horizontale planken. Wanneer je de breedte benadrukken wil, kan je het beste kiezen voor een haag als afscheiding. Dit accentueert de breedte in je tuin.

The sky is the limit: zet in op de hoogte

Een tuin is een tuin, deze kan je niet uitbreiden en groter maken. Waarschijnlijk heb je wel alle ruimte in de hoogte van je tuin. Met decoratie, maar ook met bloemen en planten kan je de hoogte in waardoor je tuin speelser wordt en groter lijkt.

A little luxury: plaats een watertje in je tuin

Water in de vorm van een waterval of vijver geeft je tuin meer karakter. Het wordt speelser en krijgt een ander perspectief. Je kan kiezen voor een moderne vijver in een rechthoekige vorm. Maar ook voor een natuurlijk vijver. Deze kan je zelf laten bouwen maar er zijn ook gevormde bakken die je kan plaatsen. Hiermee verklein je de kans op een lek. Doormiddel van stenen en planten kan je de vijver laten opnemen in de rest van je tuin.