Gordijnen zijn meer dan alleen een manier om meer privacy te creëren in je huis. Omdat ze een groot oppervlak vormen, zijn ze ook bepalend voor de sfeer in je huis. Het is daarom belangrijk, dat je gordijnen bij de rest van je interieur passen. Er is zo veel keuze, dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Wil je volledige verduisterende gordijnen of liever inbetweens? En wil je klassieke overgordijnen of ga je voor een strak rolgordijn? Wij helpen je bij het maken van je keuze.

Duo rolgordijnen


Duo rolgordijnen zijn eigenlijk de perfecte keuze voor de twijfelaar. Een duorolgordijn bestaat namelijk uit twee lagen stof met dichte en doorzichtige stofstroken. Op deze manier heb je de keuze om de dichte stroken onder elkaar de doen, waardoor je een volledig dicht gordijn hebt. Of je doet de doorzichtige stroken tegenover elkaar, waardoor je meer licht binnen krijgt, maar ook iets meer inkijk van buiten. Tegelijkertijd heb je de strakke uitstraling van een rolgordijn. Doordat duo rolgordijnen in allerlei kleuren verkrijgbaar zijn, vind je er altijd een die bij jouw interieur past. Bovendien zijn de duo rolgordijnen makkelijk in het onderhoud. Je kunt ze afstoffen met een plumeau of stofdoek en bij vlekken is een vochtige doek voldoende om deze te verwijderen.

Een duo rolgordijn wordt ook wel een roljaloezie, zebra gordijn of multishade genoemd. Duo-rolgordijnen zijn leverbaar in verschillende uitvoeringen, standaard maten, kleuren, stoffen en bevestigingen. Uiteraard is het ook mogelijk om bij Ilumio duorolgordijnen op maat te laten maken. Door het speelse effect van dit type raamdecoratie is het een ware eyecatcher in je interieur en kun je mixen met verschillende kleuren en tinten.

Overgordijnen

Overgordijnen zijn een prachtige, klassieke manier om de inkijk in je huis te verminderen. Ze kunnen de ruimte volledig verduisteren en ook als ze open zijn, zijn ze een aanwinst voor je interieur. Omdat overgordijnen is allerlei stoffen in verschillende kleuren en met verschillende dessins verkrijgbaar zijn, is er altijd wel een stof, die jij mooi vindt. Een overgordijn verduistert de hele kamer en daarom zijn ze ook zeer geschikt om in de slaapkamer te gebruiken. Daarnaast zijn ze makkelijk te onderhouden, omdat de meeste stoffen wasbaar zijn in de wasmachine.

De overgordijnen van Ilumio zijn te bestellen in iedere maat, ze worden dan speciaal voor jou op maat gemaakt. Zo kies je je eigen afmetingen, materialen en kleuren overgordijnen. Altijd gemaakt van de hoogste kwaliteit materialen.