Een bureaustoel is ontzettend belangrijk. Helemaal in een tijd waarin we steeds vaker thuis gaan werken is het belangrijk om ook thuis een goede stoel te hebben. Op die manier zorg je er namelijk voor dat de kans op blessures aan de rug steeds kleiner wordt. Er zijn verschillende merken die kwalitatief goede bureaustoelen verkopen en een daarvan is Vitra. Een goede bureaustoel is belangrijk voor het lichaam, maar hoe een goede bureaustoel er uit ziet, is niet voor iedereen bekend. We gaan daarom kijken aan welke eisen een goede bureaustoel Vitra moet voldoen zodat blessures aan het lichaam voorkomen worden.

Een bureaustoel kopen van het merk Vitra

Een goede kwalitatieve bureaustoel is namelijk belangrijk omdat we veel van onze tijd zittend doorbrengen en als we aan het werk zijn, kan het best eens zo zijn dat we uren achter elkaar in dezelfde houding zitten. Het is dan heel belangrijk om een goede houding aan te nemen in de bureaustoel en de ondersteuning van de stoel moet hierbij dan ook voldoende helpen. De bureaustoel van Vitra is dan ook bedoeld om de rug in een zo natuurlijke positie mogelijk te krijgen. Op die manier wordt de kans op blessures natuurlijk veel kleiner en dat is precies waarvoor de stoel ontworpen is. Laten we kijken naar de verschillende eisen van een goede bureaustoel aan moeten voldoen.

De eisen aan een goede bureaustoel van het merk Vitra

Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat de gehele rug ondersteund wordt door de rugleuning. Op die manier leunt de rug dus tegen de steun waardoor de rug ondersteuning heeft en de kans op blessures klein is. Ook is het belangrijk dat de armen goed ondersteund kunnen worden. Hiervoor zit aan beiden kanten van de stoel een armleuning. Door de armleuning is het mogelijk om de armen hierop te laten rusten en daarmee bespaar je jezelf zowel klachten aan de armen als aan de schouders en nek. Wanneer iemand op de stoel zit, moet het mogelijk zijn om met de rug helemaal tegen de leuning te zitten en alsnog de voeten plat op de grond gezet kunnen worden. Hiervoor is het dus belangrijk dat de stoel in hoogte verstelbaar is zodat iedereen de stoel kan instellen op zijn lengte. Ook de overige onderdelen van de stoel kunnen ingesteld worden zodat er bijvoorbeeld ondersteuning is aan de onderrug, maar ook de armleuningen goed ingesteld kunnen worden. Al met al zitten er dus een hoop eisen aan om mogelijkheid op blessures te verminderen.