Als u een moderne manier zoekt om de sfeer in uw woning, kantoor, praktijk of andere ruimte te verbeteren, dan kunt u een foto op plexiglas overwegen. U kunt dan zelf een foto aanleveren of kiezen uit een stockfoto en deze wordt voor u op plexiglas gedrukt.

Door deze op te hangen aan de muur in uw woonkamer, heeft u een uniek en modern schilderij. Ook in wachtruimtes, recepties, hotelkamers en meetingrooms kunnen deze veel indruk maken. En als u een foto op plexiglas laat drukken, dan is dit voordeliger dan wanneer u echt glas laat gebruiken.

Foto op plexiglas: creëer een moderne, rustgevende en/of unieke uitstraling

U kunt met een foto op deze manier allerlei sferen creëren. Dat komt doordat u elke foto op plexiglas kunt laten drukken, zolang deze maar voldoende van kwaliteit is. Denk bijvoorbeeld aan een kalmerende foto van zee of natuur voor in een wachtruimte van een ziekenhuis of tandarts. Heeft u een bedrijf en wilt uw receptie beter inrichten, dan kunt u natuurlijk ook uw bedrijfslogo op die manier tot leven brengen. In een galerie met moderne kunst kunt u dit thema doorzetten door moderne foto’s op plexiglas te laten drukken. Eigenlijk zijn er weinig situaties waarin dit type wanddecoratie niet passend zou zijn.

Foto op glas heeft vaak de voorkeur

Een foto op plexiglas is goedkoper dan een foto op glas en u zal nauwelijks verschil zien in uiterlijk. Toch heeft een foto op glas wel vaker de voorkeur en dat betekent dat er enkele aandachtspunten zijn waarmee u rekening moet houden als u toch plexiglas gebruikt. Zo zal een foto op plexiglas sneller krom trekken en daardoor kan uw wanddecoratie beschadigen. Tegelijkertijd is een foto op glas aanzienlijk krasbestendiger en dat is in ruimtes waar u veel mensen verwacht misschien een betere optie. Als laatste heeft plexiglas, vooral als dit niet vakkundig is uitgevoerd, vaak toch een kunststofachtig uiterlijk. Wanneer u glas zou gebruiken is hier geen sprake van.

Verschillende uitvoeringen

Als u met deze aandachtspunten kunt leven, dan is een foto op plexiglas een ideale aankleding van uw ruimte. U kunt zelf bepalen welke foto u laat drukken. Een mooie luchtfoto van uw bedrijfspand of woning is dan een interessant idee. Daarnaast heeft u vaak een grote keuze met betrekking tot de afmetingen. Er worden goedkopere standaard afmetingen aangeboden maar met plexiglas valt maatwerk ook onder de mogelijkheden. U heeft ook de keuze uit verschillende dikten, en uit verschillende systemen om uw foto mee op te hangen. Op die manier kunt u uw foto precies zo laten uitvoeren als bij uw interieur, sfeer of huisstijl past.

Neem contact op met een specialist en bespreek de mogelijkheden

Bent u geïnteresseerd in een foto op plexiglas? Plan dan een gesprek in met de specialisten en zij kunnen u exact vertellen wat de mogelijkheden en prijzen zijn. U plaatst een bestelling en kunt snel overgaan op het verfraaien van uw ruimte. Of dit nu een woning, een wachtkamer, een kunstgalerie of een receptie is, u zal er ongetwijfeld geen spijt van krijgen. Het enthousiaste team van Boer&VanWijk heeft veel ervaring en kunt al uw vragen professioneel beantwoorden.